Yılda 30 bin otomobili demiryoluyla taşıyacak

Yılda 30 bin otomobili demiryoluyla taşıyacak

340 adet swap body ve 205 vagon’dan oluşan özmal filosu ile Piteşti ile Köstence limanları arasında yılda 30 bin araç taşıyan OMSAN Lojistik, Romanya-İstanbul arasındaki oto taşıma multimodal trafiğinin en önemli aktörlerinden biri olmaya hazırlanıyor.

2002’den beri sundukları intermodal hizmeti ile Türkiye ve Avrupa arasında blok tren uygulamasını başlatan ilk Türk firması olduklarını anlatan Genel Müdür Osman Küçükertan, OMSAN’ın hem yurtiçinde hem de yurtdışında demiryolu alanında etkin isimlerinden biri olduğuna dikkat çekti. 340 adet swap body ve 205 vagon’dan oluşan özmal filoları ile uluslararası demiryolu taşımacılığı hizmeti verdiklerini belirten Küçükertan, “Romanya’da Piteşti ile Köstence limanları arasında gerçekleştirdiğimiz otomobil taşımalarında kullanılmak üzere oto taşıma vagonlarını devreye aldık. Bu vagonlar ile yıllık 30 bin aracın demiryoluyla taşınması hedefliyoruz.  Söz konusu vagonlar, aynı zamanda Piteşti/Romanya – Orhanlı/İstanbul arasında gerçekleştirilen oto taşıma multimodal trafiğinin demiryolu ayağını oluşturacak” dedi.

osman-kucukertan-001.jpg

ENTEGRE LOJİSTİK HİZMETLERİYLE BÜYÜYECEK
OMSAN’ın, yurtdışındaki yapılanmasıyla Avrupa, Rusya, Türk Cumhuriyetleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika arasında tüm taşıma modlarını etkin bir şekilde birleştirerek uluslararası komple-parsiyel taşımacılık hizmeti sunduğunu belirten Osman Küçükertan, “OMSAN, Fransa, Rusya, Romanya ve Fas'ta şirketleri, Almanya'da irtibat ofisi ve İspanya'da OMFESA adlı ortaklığı ile yurtdışında bir çok ülkede entegre lojistik hizmetleri sunuyor. OMSAN’ın yurtdışı büyüme stratejisinin temelinde küresel bir şirket olma vizyonu doğrultusunda esnek ve entegre lojistik hizmetler sunmak yer alıyor. Bu kapsamda OMSAN, her ülkenin yerel dinamiklerine göre esnek bir çalışma modeli stratejisi izliyor. Örneğin, ekonomisi gelişmekte olan Kuzey Afrika pazarına odaklanan OMSAN, burada mevcut gelişim fırsatlarını değerlendirmek amacıyla 2013 yılında Fas’ta OMSAN Maroc şirketini kurdu. 2014 yılında ise Fas’ta oto taşıyıcı yatırımı yapan OMSAN, Fas/Casablanca’da 45 dönümlük bir arazide 2 bin 300 araç kapasiteli bir araç parkında PDI hizmeti de sunuyor” diye konuştu.

omsan-unyecem1.jpg

ÜNYECEM 1, TÜRK DENİZCİLİĞİ İÇİN BİR İLK OLDU
Denizyolu taşımacılığı alanında faaliyetlerini geliştirmek amacıyla 2008 yılında OMSAN Denizcilik şirketinin kurulduğunu hatırlatan Küçükertan, özmal ve kiralık gemi filomuz ile uluslararası ve kabotaj taşımaları gerçekleştiriyoruz” dedi. 2010’da Fortune Express adlı bir kuru yük gemisini, 2013’te de 4 bin 510 DWT kapasiteli, pnömatik tahliye sistemine sahip ilk Türk bayraklı çimento gemisi olan Ünyecem 1’i filolarına eklediklerini belirten Küçükertan, “Deniz konteyner taşımacılığında dünya çapında acente ağına sahip bir şirket olarak, başta yurtdışı iştiraklerinin bulunduğu ülkeler olan Fransa, Rusya, Romanya, Fas ve İspanya olmak üzere Ortadoğu, ABD ve Uzakdoğu’ya komple ve parsiyel konteyner taşımacılığı hizmeti sunuyoruz. OMSAN Denizcilik, dökme ve genel kargo yüklerinin denizyolu ile taşınması için gemi kiralama, brokering ve liman hizmetleri sunarak, gemi kiralama alanında uluslararası piyasalardan kiraladığı Handymax / Panamax / Capesize gemiler ile müşterilerinin ihtiyaç duyduğu hammaddeleri taşıyor. Bunların yanı sıra liman hizmetleri alanında da faaliyet gösteriyoruz. Gerek gemiye yükleme veya gemiden tahliye hizmetlerinde, gerekse liman sahası içinde her türlü elleçleme operasyonlarını gerçekleştirebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

omsan-depo.jpg

50 ŞEHİRDE 210 METREKARELİK DEPOLAMA ALANI
Depo ve dağıtım operasyonları kapsamında, Türkiye’nin ve Avrupa’nın endüstriyel bölgelerindeki depolarında sundukları hizmetlerle sektörün lider firmalarından biri olduklarını kaydeden Küçükertan, “İstanbul, Ankara, Kocaeli, İzmir, Bursa, Mersin, Balıkesir ve Fransa’da yerleşik toplam 210 bin metrekarelik toplam 16 depomuzda, hızlı tüketim, otomotiv, telekomünikasyon, inşaat, petrokimya, elektronik, gıda ve tekstil sektörlerindeki müşterilerimize depolama ve elleçleme hizmeti veriyoruz” dedi. Geçtiğimiz yıl, yeni depolarla birlikte kapasitelerini artırdıklarını söyleyen Küçükertan, doğrudan kendi lojistik altyapılarıyla dağıtım hizmeti sağladıkları şehir sayısını 50’ye çıkardıklarını dile getirdi.

omsan-lojistik.jpg

SEKTÖRÜN ÜZERİNDE BÜYÜYEREK
GELİRLERİNİ YÜZDE 20 ARTIRACAK

İlk küresel Türk lojistik şirketi olma vizyonu ile hareket ettiklerini söyleyen Osman Küçükertan, bunun yanı sıra Anadolu’nun her köşesindeki müşterilerini, Avrupa’nın tamamına en rekabetçi koşullarda ulaştırmayı hedeflediklerine vurgu yaptı. Yapılanma hedeflerini, bölgesel dinamikleri göz önünde tutarak belirlediklerini kaydeden Küçükertan, “Bu yıl Malatya’da yeni bir bölge müdürlüğü kurmak amacıyla çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Orta ve Doğu Avrupa’da sinerji yaratılabilecek şirket satın alma veya stratejik ortaklıklar kurmak gibi planlarımız var. OMSAN, 2015 yılında, Türkiye’nin ve lojistik sektörünün ortalama büyümesinin üzerinde büyüyerek gelirlerini yüzde 15 – 20 oranında artırmayı hedefliyor” diye konuştu.

Burak GÜNER - LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.