Yerli otomobile sürpriz teklif geldi

Yerli otomobile sürpriz teklif geldi

Hindistan'ın en büyük otomobil üreticisi Mahindra & Mahindra Yönetim Kurulu Başkanı Anand Gopal Mahindra, "Bu saatten sonra yerli otomobil ekonomik olmaz"...

Hindistan'ın en büyük otomobil üreticisi Mahindra & Mahindra Yönetim Kurulu Başkanı Anand Gopal Mahindra, "Bu saatten sonra yerli otomobil ekonomik olmaz" dedi ve ilginç bir öneride bulundu.

Türkiye'nin "yerli otomobil" üretme girişimleri, dünyanın önde gelen otomobil üreticileri tarafından da yakından takip ediiyor.

Davos'ta Hindistan 'ın en büyük otomobil üreticilerinden Mahindra & Mahindra Yönetim Kurulu Başkanı Anand Gopal Mahindra, Türkiye'yi yakından takip ettiğini söyledi.

Anand Gopal Mahindra Türkiye'nin yerli otomobil üretimine ilişkin şu önerilerde bulundu:

"Biz Hintililer bize yüzde 8 büyüme yeter derken siz Türkler yüzde 5 büyüme yeter diyorsunuz' yorumuyla ekonomi yönetiminin kredi büyümesinde yüzde 15'te ısrarcı olmasını yorumladı. Türkiye'nin yerli otomobil macerası için geç kaldığını söyleyen Mahindra, "Biz yerli otomobil üretmeye 1945 yılında başladık. Şimdi bunu gerçekleştirmek ekonomik olmaz. Biz örneğin SangYong markasını satın aldık. Neden satışta olan küresel araba markalarını almaya bakmıyorsunuz?"

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.