Yeni Opel Insignia ezber bozuyor

Yeni Opel Insignia ezber bozuyor

General Motors'un bünyesinde bulunan Opel, D segment sedan sınıfındaki Passat, Talismann ve Mondeo gibi rakiplerinin karşısına yeni Insignia Grand Sport ile iddialı bir çıkış yapmayı hedefliyor.

Alman otomotiv üreticilerinden Opel, sedan ailesinin yeni üyesi Insignia Grand Sport'u tanıttı. Bildiğimiz Insignia çizgilerinin dışına çıkan Opel, bu otomobiller birlikte hayli iddialı bir tasarıma imza attı. Ön far ve stop lambaları itibarıyla yeni Astra'yı andıran Insignia Grand Sport, 8 yıl aradan sonra rakiplerinin karşısına yine iddialı bir şekilde çıkıyor. Bildiğimiz üzere Opel'in en büyük rakipleri arasında VW Passat, Ford Mondeo, Renault Talismann gibi isimler yer alıyor. Bu modellerin çoğu yeni ve modern tasarıma sahip. Opel Insignia ise rakiplerine oranla biraz daha gösterişsiz kalıyordu. Yukarıdaki fotoğraftan da gördüğümüz üzere Opel, Insignia Grand Sport ile hayranlarını heyecanlandıracak bir iş ortaya çıkarttı. Aracın ön tasarımına baktığımızda LED farların dikkat çektiğini görüyoruz. Ters L şeklinde yerleştirilen LED gündüz farları, araca biraz Audi havası katsa da dikkat çekici görünüyor. Insignia Grand Sport, bir önceki nesle göre 29 mm daha alçak. Böylece daha spor bir görünüm kazandığı aşikar. Ayrıca aracın aks uzunluğunun 92 mm artmasıyla ve 11 mm genişleyen yapısıyla çok daha olgun bir görünüme kavuştuğunu söyleyebiliriz.

Insignia Grand Sport

Insignia Grand Sport'un en dikkat çeken yanı ise 175 kilogram daha hafif olması. Opel, Astra ile başlattığı hafifleme politikasını Insignia'da da devam ettiriyor. Tabii bu durum potansiyel alıcıların aklında bir soru işareti oluşturmasın. Zira Opel, ağırlığı azaltırken güvenlikten taviz vermiyor. Üstelik aracın hafiflemesi yakıt tüketimine olumlu olarak yansıyor. Yine Astra'dan esinlenilen iç tasarımın oldukça tatminkar olduğunu ve Premium bir görünüm sunduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca dingil mesafesinin artmasıyla daha geniş bir bagaj alanı ve arka yolcular için daha rahat bir oturma alanı sunuluyor. Kaputun altına baktığımızda ise Opel Insignia Grand Sport'ta mevcut 1.6 dizel 136 beygirlik ekonomik motorun devam etmesi bekleniyor. Araçta dahili standart, sport ve konfor sürüş modları olacak. Ayrıca adaptif hız sabitleyici, 360 derece kamera ve şerit takip özelliği gibi yenilikler de yeni Insignia Grand Sport'ta mevcut olacak. Opel'in yeni sedan modelinin Mart 2017'de düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılması bekleniyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.