Yeni ÖHO şirketi Estanbul A.Ş. kuruldu

Yeni ÖHO şirketi Estanbul A.Ş. kuruldu

Özel Halk Otobüsü esnafı Nejlettin Şan’ın, halk otobüsçülerinin yaşadığı sıkıntıların aşılması gerekçesiyle başlattığı yeni oluşum, 10...

Özel Halk Otobüsü esnafı Nejlettin Şan’ın, halk otobüsçülerinin yaşadığı sıkıntıların aşılması gerekçesiyle başlattığı yeni oluşum, 10 Kasım 2014 Pazartesi günü Beyoğlu Halıcıoğlu’nda bulunan merkez binasında açıldı.

Açılışa 200’e yakın davetli katıldı. 100 esnafla faaliyetine başlayan Estanbul A.Ş’ye açılışın ardından 20 kişilik bir esnaf grubu daha katıldı. Kurucu başkan Nejlettin Şan, katılımlar için sürekli arandıklarını ve esnafın yeni şirkete katılmak istediğini söyledi. 6 ay içerisinde 300’e yakın esnafın katılması planlanıyor.

KORKU DUVARINI YIKACAĞIZ

Estanbul A.Ş. Kurucu Başkanı Nejlettin Şan, yaptığı konuşmada Özel Halk Otobüsü esnafının sorunlarını herkesin bildiğini ancak kimsenin korkusundan sesini çıkaramadığını söyledi. Bu korku duvarını yıkacaklarını belirten Şan, “Bizi bile tehdit ettiler. Esnaf kan ağlarken, rant için yöneticilik yapanlar işlerinin bozulacağı endişesiyle her yerde bizi kötülemeyi ve tehdit etmeyi sürdürüyor” dedi. Kimseden korkularının olmadığını, amaçlarının ÖHO esnafının menfaati olduğunu belirten Şan, şöyle konuştu: “Bizim bir amacımız var. Bu amaç, ÖHO esnafını düştüğü sıkıntılı durumdan kurtarmak. Mevcut sistem böyle giderse, yakında esnafın arabası yakıt alamadığından dolayı yolda kalacak. Esnaf bugün akaryakıt istasyonlarına yalvarır duruma geldi. Borçlar aldı başını gidiyor.”

TEK ŞİRKET OLACAK

Nejlettin Şan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizler esnafın sorunları için şirketleri kapı kapı dolaştık. Ancak rant sevdasından dolayı kimse tek bir şirket altında birleşmeye sıcak bakmadı. Biz de şimdilik 6 şirket olarak, ama aslında tüm Özel Halk Otobüçülerini tek çatı altında toplamayı amaç edindik. Tek şirket mutlaka olacak. Bunu biz başlatmasak içinden bulunduğumuz ortam ve şartlar ‘tek şirket’ oluşumunu bir gün tamamlayacaktı zaten. Biz yalnızca tehlikeyi gördük ve tek çatı oluşumunu erkenden kurduk.”

MİLYONLUK YATIRIM, 2 BİN TL KAZANÇ

Nejlettin Şan, halk otobüsü esnafının milyonluk yatırımından bugün itibariyle 1-2 bin TL para kazandığını, ayrıca sosyal devlet mantığını halk otobüsçüsünün benimseyerek ücretsiz yolcu taşıdığını söyledi. Şan, “Bu böyle gitmezdi. Süreç zaten esnafı buna zorlayacak. Eğer gidişe dur demez isek, olan ÖHO esnafına olacak. Bir kere, İETT Metrobüsten inen yolcuyu 3’te 1 fiyatına Özel Halk Otobüslerine taşıtıyor. Dahası, indirimli geçişle, tam geçiş arasında yalnızca İstanbul’a özel yüzde yüz bir fark mevcut. 65 yaşındaki vatandaşı ücretsiz taşımak devletin görevi bizim değil. Biz ücretsiz taşıma yapıyoruz. Ancak devlet bunu sübvanse etmez ise, bizim ücretsiz taşıma gibi bir lüksümüz yok” diye konuştu.

ÜCRETSİZ TAŞIMA YAPMAYACAĞIZ

Yeni şirketle birlikte, esnafı örgütleyeceklerini ve devletten karşılığını alamadıkları sürece ücretsiz taşıma yapmayacaklarını belirten Estanbul A.Ş Kurucu Başkanı Nejlettin Şan, konu hakkında şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na da aykırı olan bu durum, devlet tarafından esnafa dayatılıyor. Ancak biz ücretsiz taşımak zorunda değiliz. Yakından bu görüşümüzü yetkili mercilere bildirerek, artık ücretsiz taşıma yapmayacağımızı söyleyeceğiz. Esnaf artık uyandı. Bir takım ÖHO yöneticilerinin sürekli Ankara’ya giderek, devletin ve hükümetin kendi yanında olduğu izlenimi verme girişimini esnafın artık yemiyor. Boş pozlarla esnafı kandıranlar, sert müdahaleyle sektörü terk etmek zorunda kalacak. Neden sert müdahale diye sorarsanız, aç insan, ticareti bitmek üzere olan ve evine ekmek götüremeyen insan, yatırımı gözünün önünde eriyen insan mutlaka sert müdahale edecektir.

İBRAHİM KALA’YA SERT MÜDAHALE

Öte yandan, İstanbul Halk Ulaşım A.Ş. Başkanı İbrahim Kala, yönetimden memnun olmayan üyeleri tarafından sert müdahaleye uğradı. Görgü tanıkları, Kala’ya yapılmak istenilen darp girişiminin sağduyuyla çözüldüğünü belirttiler.

UlaşımGazetesi

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.