Yeni Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızırreis Deniz

Yeni Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızırreis Deniz

Kıyı Emniyeti Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığına, daha önce Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü görevini yürüten Hızırreis Deniz atandı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü görevini vekalaten yürüten Bedri Olcay Özgürce yerine, üçlü kararname ile daha önce Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü görevini yapan Hızırreis Deniz asaleten atandı.

Ulaştırma ve Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından atamaya ilişkin yapılan açıklama ise aynen şöyle:

Karar Sayısı: 2017/100

Açık bulunan Kıyı Emniyeti Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığına, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Hızırreis Deniz'in atanması, 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 6'ncı maddesi ile 2477 sayılı Kanunun 2'nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.

Bu kararı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı yürütür.

hizirreis_atama.jpg

Hızırreis Deniz kimdir?      

1963 Trabzon Beşikdüzü doğumlu olan Hızırreis Deniz 1985 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Gemi Makinaları Mühendisi olarak mezun oldu. 

Türkiye Gemi Sanayi Pendik Tersanesi'nde mühendis olarak göreve başlayan Hızırreis Deniz, kontrol Mühendisliği ve danışmanlık yaptıktan sonra, Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürlüğü ve Kıyı Yapıları ve Tersaneler Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Hızırreis Deniz, Eylül 2016'dan bu yana Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.

DENİZ HABER AJANSI

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum