Yeni Hyundai Genesis görücüye çıktı

Yeni Hyundai Genesis görücüye çıktı

Hyundai’nin premium segmentteki modeli Genesis, yeni haliyle Detroit'te görücüye çıktı Hyundai'nin premium segmentteki modeli Genesis, yeni haliyle Detroit'te...

Hyundai’nin premium segmentteki modeli Genesis, yeni haliyle Detroit'te görücüye çıktı

Hyundai'nin premium segmentteki modeli Genesis, yeni haliyle Detroit'te düzenlenen Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nda (NAIAS) sahne aldı.

Hyundai'den yapılan açıklamaya göre, Hyundai'nin ilk kez 2009 yılında satışa sunduğu Genesis, E segmentine farklı bir bakış açısı getirmişti. Özellikle Kore ve Amerika pazarlarında önemli satış adetlerine ulaşan Genesis, yenilenen haliyle Avrupa pazarında da başarılı olmayı hedefliyor.

Rakiplerine göre "daha teknolojik donanımlar ve üst düzey konfor" vaadiyle yola çıkan Hyundai Genesis, 2014 yılında ultra-güçlü çelikten üretilmiş platformuna daha fazla dinamizm, üstün güvenlik ve Multi-Mode dört tekerlekten çekiş sistemini de ekledi.

Tasarımı da dikketi çeken Yeni Genesis'te, Otomatik Acil Fren Sistemi (AEB), Head-up Display, Kör Nokta Algılama Sistemi (BSD), Kabin Hava Basınç Sensörü ve Şerit Takip Sistemi de araca eklenen yeni güvenlik donanımları olarak öne çıktı. Genesis'in en önemli bir diğer yeniliği ise ikinci nesil Blue Link teknolojisi oldu.

Hyundai Motor Amerika Kurumsal Ürün Planlama Başkan Yardımcısı Mike O'Brien, Detroit'te sahne alan Yeni Genesis ile ilgili olarak, "Hyundai birkaç ay içerisinde yepyeni modern bir modeli tüketicileriyle buluşturmaktan gurur duyuyor. Müşterilerimizin beklentilerine göre geliştirdiğimiz bu premium modelimizle birlikte daha fazla dinamizm, muhteşem çizgiler, üst düzey teknolojik öğeler ve sınıf lideri aktif-pasif güvenlik donanımları sunarak ömür boyu bağlılık amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni Genesis

Yeni Genesis, ikinci jenerasyon Blue Link teknolojisini kullanan ilk model olarak öne çıkıyor. Google tarafından desteklenen sistemde kullanıcıların Blue Link ile otomobile uzaktan bağlantı kurmasına olanak sağlanıyor. İnternet üzerinden myhyundai.com veya Blue Link aplikasyonuyla navigasyona sesli komutlarla erişmek mümkün oluyor. Bu teknoloji sayesinde aracın motorunu uzaktan çalıştırıp kapatabilirken aynı zamanda havalandırma ve klima kontrolleri de benzer şekilde kumanda edilebiliyor.

Otomatik Çarpışma Bildirim (ACN) ve SOS Acil Durum Sistemleri de kullanıcının önceden seçtiği kontak kişilerine e-posta veya SMS göndererek durum hakkında acil bildirim yapıyor. Google Glass sistemi sesli olarak komut alırken ayrıca dokunmatik ekrandan da erişim imkanı sunuyor. Kapıları açıp kapatmak, aracın motorunu çalıştırmak, aracın yerini bulmak ve navigasyonun bilinen diğer tüm özelliklerini kullanmak, Yeni Genesis kullanıcılarına sağlanan ayrıcalıklar arasında yer alıyor.

2009 yılında Sonata modeliyle başlayan "Akıcı Tasarım Felsefesi", tüm Hyundai modellerinin gelişimini etkilemiş ve markanın dizayn konusundaki bakış açısını sergilemişti. Yeni Genesis ile birlikte ise ikinci nesil "Akıcı Tasarım Felsefesi"  başladı. Modern çizgilerin hakim olduğu tasarım felsefesinde daha dinamik ve daha sportif hatlara yer verilirken ayrıca premium ambiyansın fazlasıyla hissedilmesi hedefleniyor. Eskisine göre daha rafine ve daha elit bir havaya bürünen Genesis, üst düzey konfor ekipmanlarıyla da tüm standartları değiştirmeye hazırlanıyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.