Yeni bir araç taşıyıcı hattı başladı

Yeni bir araç taşıyıcı hattı başladı

Kazakistan, Kuryk Limanı üzerinden Azerbaycan'la ticareti geliştirmek için yeni bir araç taşıyıcı hattı başlattı.

Yeni hattı faaliyete geçiren ilk araç taşıyıcı olan Azerbaycan bayraklı 154 metre boyundaki M/V ŞAHDAĞ, 24 Mart'ta Kruyk Limanı'ndan kalkarak Bakü Limanı'na ulaştı. Azerbaycan Hazar Denizcilik şirketine ait olan 5 bin 991 DWT taşıma kapasiteli M/V ŞAHDAĞ, Kuryk Limanı'ndan kalkarak 18 saat içinde Bakü Limanı'na ulaştı. 

Kazakistan'daki Aktau Limanı'ndan Bakü Lümanı arasındaki seyir süresi 22 saat sürüyor. Kuyryk Limanı'ndan ise sefer saati 18 saat sürüyor. Azerbaycan Hazar Denizcilik şirketinden yapılan açıklamaya göre aradaki 4 saatlik mesafe Kazakistan-Azerbaycan arasındaki ticareti daha kolaylaştıracak ve geliştirecek. 

Toplam 40 hektar alana sahip olan Kuryk Limanı, bu doğrultuda giderek artan miktarda yük taşımak için büyük önem taşıyan Trans-Hazar Uluslararası Nakliye Hattı (TMTM) hattında bulunuyor. Kuryk Limanı'nda araç taşıyıcı rıhtımının inşası Nisan 2015'te başladı. 

Araç taşıyıcı rıhtımının açılışı ise 6 Aralık 2016'da yapıldı. Rıhtımın tasarlanan kapasitesi yılda 5.1 milyon ton kargo, projenin maliyeti ise 101 milyon dolar.

Haber: Yasin ARSLAN / Deniz Haber Ajansı

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum