Yatırımları artacak

Yatırımları artacak

1967 yılında Otomarsan ismiyle kurulan Mercedes-Benz Türk A.Ş. 2017 yılında ülkemizdeki 50. yıl dönümünü kutluyor. Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün yatırımların artacağını söyledi.

1967 yılında Otomarsan ismiyle kurulan Mercedes-Benz Türk A.Ş. 2017 yılında ülkemizdeki 50. yıl dönümünü kutluyor. Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün yaptığı açıklamada; “2016 yılı otomotiv sektörü için zorlu bir yıldı. Ticari araçlar içinse çok daha zor geçti. Yıl boyunca ülkemizde yaşanan üzücü olaylar, kurdaki dalgalanmalar pazarı etkiledi. Buna rağmen otobüs ve kamyon pazarında liderliğimizi sürdürdük. Hoşdere fabrikamızda yurt içi talep azalınca ihracata hız verdik ve üretim planlanan şekilde devam etti. Otobüs ihracatımız geçen yıla oranla yüzde 8 artarken, kamyonda yüzde 400 oranın büyüme kaydettik. Mercedes-Benz Türk olarak Türkiye’nin geleceğine güveniyoruz ve yatırımlarımıza devam ediyoruz, edeceğiz. 2016’nın Şubat ayında Aksaray fabrikamız için 113 milyon avroluk yatırım açıklamıştık, böylece 2016 yılı sonu toplam yatırımımız 1 milyar avroyu aştı. Yeni yatırımlarımızla üretimde kendi rekorlarımızı kırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. 2016 yılında otomobil ve ticari grubu toplam satışlarında 49.932 adetlik satışa imza atan Mercedes-Benz ikinci elde 4.907 adede ulaşmıştı. 
Premium’Da 1 numara 

Mercedes-Benz Otomobil Grubundan Şükrü Bekdikhan 2016’da Türkiye’de otomobil pazarının yüzde 4,3 büyüyerek 756.938 adede ulaştığını hatırlatarak şunları söyledi; Mercedes-Benz olarak önceki yıla oranla yüzde 7,6 büyüyerek 32.66 adetle yeni bir rekora imza attık ve Premium Segment’in 1 numaralı markası olduk. Müşteri memnuniyeti araştırmalarında da (NCBS) satış sonrası hizmetlerde 1 numaralı premium markasıyız. 2017 yılında da hedefimiz yine liderlik.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.