Yat kullanmak artık çocuk oyuncağı!

Yat kullanmak artık çocuk oyuncağı!

Yat, gemi, ticari tekne, jeneratör ve beton pompaları gibi iş makinelerine de motor sağlayan Volvo Penta, IPS sistemi ile oyunun kurallarını değiştiriyor.

Sağladığı yüzde 30’luk yakıt tasarrufu, yüzde 50 daha az gürültü ve titreşimle dikkatleri üzerine çeken Volvo Penta IPS, yüksek verimlilik sağlayan yapısıyla geleneksel şaft kurulum sistemlerine göre yüzde 20 daha avantajlı. Manevra kabiliyeti ve sunduğu yüksek ivme oranı da, sistemin kayda değer diğer özellikleri olarak göze çarpıyor…

Sistemin, aslında başlangıçta bir deniz eğlence ürünü olarak tasarlandığını söyleyen Volvo Penta Türkiye Ticari Teknelere Motor Satış Müdürü İbrahim Kaplan, tekne ve yat sahiplerine sunduğu avantajlar sayesinde bir anda dünya çapında sektörün dikkatini çektiğini kaydetti. IPS’in, farklı çevresel şartlarda bile yüksek performans sağladığının da altını çizen Kaplan, “IPS sistemi bir süredir çok revaçta. Çünkü bu sistem sektörde bir devrim etkisi yarattı. Oyunun kurallarını temelinden değiştirdi. IPS sistemi hem yatlarda hem de ticari teknelerde kullanılabiliyor. Motor, şanzıman, pervane, dümen ve egzoz sitemleri, IPS’le tamamen tek parça. Tek parça olarak alıyorsunuz, doğrudan motora monte ediyorsunuz. Volvo Penta, teknenin kıç kısmına müdahil oluyor. Bütün hız hesapları İsveç'te yapılıyor. Teknenin, IPS sistemine uygun olup olmadığına İsveç'te onay veriliyor.  Sistem hız garantisi veriyor. Yüzde 30’luk bir oran gibi ciddi miktarda bir yakıt tasarrufuna imza atıyor. IPS, yüksek verimlilik sağlayan yapısıyla geleneksel şaft kurulum sistemlerine göre yüzde 20 daha avantajlı. Manevra kabiliyeti ve sunduğu yüksek ivme oranı da, sistemin tercih edilmesinde en büyük etkenler olarak sıralanabilir. Bunların yanı sıra sistemi joy stick’le de kullanılabiliyor” diye konuştu.

VOLVO PENTA İLE UZUN KULLANIM PERİYODU
Müşterilerinin, yalnızca Volvo Penta’yla muhatap olduğunu söyleyen İbrahim Kaplan, servis ağlarıyla da bir adım önde olduklarını belirtti. Türkiye’de toplamda 40 ayrı servis merkezlerinin bulunduğunu hatırlatan Kaplan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Volvo Penta, yüz yılı aşkın süredir hizmet veren bir firma. Marka verimliliği çok önemli. Yakıt sarfiyatlarımız çok düşük, kullanım periyotları çok uzundur. Zamanında bakımları yapıldığı sürece, çok uzun ömürlü ve sağlamdır. Servis ağımız çok geniş. Yedek parça bulunurluğu çok yüksek. Türkiye’de çok büyük bir yedek parça depomuz var. Volvo grubunun bundaki payı da büyük. Müşterimizin istediği ve bizde bulunmayan parça çok nadirdir. Zaten onlar da gereklilik halinde çok kısa sürede getirilir. Motorunuz arıza yaparsa, Marmara, Karadeniz ve Ege'de servisimiz mevcut size en yakın bayiye hemen yönlendirilirsiniz. Hızlı bir şekilde sonuç alabilirsiniz. Zaten bu bayilerimizin ulaşım bilgilerine internetten çok rahat ulaşılabiliyor.”

Burak GÜNER – Marin&Port

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.