Yanan gemideki kayıp Türk TIR şoförünün kimliği belli oldu

Yanan gemideki kayıp Türk TIR şoförünün kimliği belli oldu

Gemide bulunan 24 Türk arasında olan ve özel bir taşıma firmasında tır şoförlüğü yapan vatandaşımızdan halen haber alınamıyor.

Yunanistan açıklarında İtalya bandıralı Euroferry Olympia isimli RO-RO gemisinde çıkan yangında kayıp olan 11 kişiden birinin Aydınlı 42 yaşındaki Mehmet Çakır olduğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz Cuma günü Euroferry Olympia isimli RO-RO gemisinde İtalya seferini yaptığı sırada Yunanistan açıklarında yangın çıkmış, 292 yolcudan en az 281'i kurtarılmıştı.

Yangının ardından kayıp olan 11 kişiden birinin Aydın'ın Köşk ilçesi Çiftlik Mahallesi sakinlerinden 42 yaşındaki Mehmet Çakır olduğu ortaya çıktı.

Gemide bulunan 24 Türk vatandaşı arasında olan ve özel bir taşıma firmasında tır şoförlüğü yapan Çakır’dan halen haber alınamıyor. Ailesi ve yakınları Çakır'dan gelecek iyi haberi dört gözle beklerken kayıpları arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Mehmet Çakır’ın akrabası Ahmet Gür, “Kayıp olan kişiler arasında Mehmet’te var. Perişanız. Telefonların ucundayız. Gelecek bir haberi bekliyoruz. Tüm aile perişan olduk” dedi.

26 TÜRK YOLCU İSTANBUL'A GELDİ

Öte yandan Yunanistan açıklarında yanan gemiden kurtarılan 26 Türk vatandaşı İstanbul'a geldi.

Gemiden tahliyelere geç kalındığını ifade eden Türk vatandaşları, “Son ana kadar bizi filikalara bindirmediler. Yaklaşık 10 dakika sonra olduğumuz yer yandı. Biz filikayla geminin yarısına kadar inmeden, bizim arabalarımız en üstteydi yangın orayı sardı. Gemi personeli de telaşlıydı. Onların da çok büyük çabası oldu, haklarını yiyemeyiz ama son ana kadar neden bekletildik onu bilmiyoruz" dediler.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum