Yabancılara 5,4 milyon lastik sattı

Yabancılara 5,4 milyon lastik sattı

Pirelli Türkiye, 2013 yılı 5 milyon 415 bin adetlik dış satışla, bir önceki yıla oranla ihracat gelirini yüzde 5 artırarak toplam 666 milyon TL’lik...

Yabancılara 5,4 milyon lastik sattı

Pirelli Türkiye, 2013 yılı 5 milyon 415 bin adetlik dış satışla, bir önceki yıla oranla ihracat gelirini yüzde 5 artırarak toplam 666 milyon TL’lik ihracat geliri elde etti.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, 9 milyon 320 bin adetlik otomobil lastiği ihracatının gerçekleştirildiği 2013 yılında, ihraç edilen otomobil lastiklerinin yüzde 40’ında Pirelli Türkiye imzası yer aldı. Yıllık 8 milyon adetlik üretimiyle Pirelli Grubu’nun en büyük fabrikası olan ve en kapsamlı üretimi gerçekleştiren İzmit Fabrikası’nın Türkiye lastik ihracatının yüzde 35’ini karşıladığını belirten Pirelli Türkiye Genel Müdürü Mete Ekin, “1700 kişilik istihdam kapasitesiyle İzmit Fabrikamız, otomobil, hafif ticari araç, ağır vasıta, motorsporları, kış lastikleri ve Cinturato ailesi gibi yeşil performans olarak da adlandırılan çevre dostu lastiklerin üretimini gerçekleştiriyor.” dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.