West İstanbul Marina ilklere imza atıyor

West İstanbul Marina ilklere imza atıyor

Türkiye’nin ilk ve tek 3 katlı raf sistemine sahip olan West İstanbul Marina, bu özelliğiyle 7 metre ve altındaki teknelerin yer problemini ortadan kaldırıyor, tekne sahiplerinin cebini de yakmıyor…

İstanbul’un ilk ve tek villalı marina projesi olan West Marina İstanbul, 55 bin metrekareyle Marmara Bölgesi’nin en büyük çekek sahasına sahip olma özelliğiyle de dikkat çekiyor. İçesinde kafeler, restoranlar, fitness ve spa merkezi, spor tesisleri, plaj kulübü ve yelken okulu gibi alanlar da bulunan West İstanbul, bu özellikleriyle sadece bir yat limanından çok yaşam merkezi kimliğini taşıyor.

Denizle iç içe bir yaşam merkezi yarattıklarını söyleyen West Marina İstanbul Genel Müdürü Fuat Çimen, sadece West İstanbul Marina’da bulunan Türkiye’nin ilk ve tek raf sistemine sahip olduklarını kaydetti. Sistemin özellikleri hakkında bilgi veren Çimen, “En büyük farklarımızdan biri, marinamızda kullanılan 3 katlı özel raf sistemidir. Bu sistem 7 metre ve altı, özellikle sportif amaçlı kullanılan teknelerin yer problemini ortadan kaldırıyor. Fiyatı da karaparka ve bağlamaya göre çok daha uygun. Bir diğer özelliğimiz ise deniz alanında özel tahsis edilmiş lagünümüzde yer alan WİM Denizcilik Akademisi. Burada, yetişkinler ve çocuklar için deneyimli eğitim kadromuzla yelken okulumuz tüm amatör denizcilerimize hizmet veriyor. Bunların yanı sıra yatlara güvenli karapark imkanı ile birlikte her türlü teknik bakım, onarım ve yenileme hizmetini de sunuyoruz. Kiracı-yüklenici sistemi ile çalışıyoruz bu  sayede yat sahiplerinin ihtiyaçlarını zaman kaybetmeden sorunsuz bir şekilde karşılayabiliyoruz.  Yat sahipleri tüm bakım onarım süreci boyunca sadece marina ofisi ile iletişim içerisinde oluyor” diye konuştu.

west-istanbul-3.jpg

600 TONLUK TRAVEL LİFT SENEYE HİZMETE SUNULACAK
Marinada, tüm yenileme, bakım ve onarım hizmetlerini de verebildiklerini anlatan Fuat Çimen, altyapı ve teknik servis hizmetlerinde de başarılı bir ekibe sahip olduklarını dile getirdi. Çimen, “West İstanbul Marina yatların konaklama hizmetlerine ek olarak, tüm bakım ve onarım ihtiyaçlarına, Marmara’nın en büyük çekek alanında deneyimli teknik personeli ve kendi bünyesindeki profesyonel danışman kadrosu ile yanıt veriyor. Ahşap, boya, elektrik, elektronik, motor, mekanik, branda,  döşeme işleri, yelken ve donanım işleri, temizlik ve diğer hizmetlerin hepsini sunuyoruz. Çekme-atma fiyatına yıllık sözleşmeli yatlara 10 gün, diğer yatlara da 5 gün boyunca karada park ücreti almıyoruz. 600 tonluk travel liftimiz de önümüzdeki sene hizmete sunulacak. Akaryakıt istasyonumuz yakında açılacak. Şimdilik anlaşmalı olduğumuz akaryakıt firmasının tankeri mega yat rıhtımında devamlı olarak duruyor. Yat sahipleri istedikleri kadar yakıtı temin edebiliyor”  ifadelerini kullandı.

west-istanbul-4.jpg

TÜM GİRİŞLER AKILLI KART SİSTEMİYLE
Çimen, güvenlik alanında verdikleri hizmetlerle de müşterilerinin içinin rahat etmesini sağladıklarını aktardı: “Marinamız 24 saat boyunca gece görüşlü kameralar ile kayda alınıyor. Güvenlik personelimiz gece ve gündüz saat başı araçla ve araçsız olarak devriye geziyor. Personel arası telsiz iletişimi sayesinde acil durumlarda hızlı haberleşme sağlanabiliyor. Yine acil durumlar için ofislerimizde panik butonu da mevcut. Buna ilave olarak fiber Optik İnternet altyapımız ile hem mega yat rıhtımında hem de pontonlarda kaliteli ve hızlı internet hizmetini ücretsiz olarak sunuyoruz. Ponton girişleri başta olmak üzere marinamızdaki tüm girişler akıllı kart sistemi ile çalışıyor.”

west-istanbul-5.jpg

10 BİN AĞAÇ HEDEFİ
West İstanbul Marina, aynı zamanda Mavi Bayraklı bir marina…  özellikle de atık yönetimi konusundaki çabası dikkate değer ölçüde olan marinada,  geri dönüştürülebilir atık konteynırları ve yatlar için da sintine, yağ ve pis su tankları bulunuyor. Doğaya ve çevreye saygılı yönetim anlayışıyla Mavi Bayrak kriterlerine tam uyum sağladıklarının altını çizen Çimen, Mavi Card uygulamasını İstanbul’da hayata geçiren ilk marina olma yolunda ilerlediklerini ifade etti. 10 bin fidan hedeflerinden de bahseden Çimen, “2 sene içerisinde çevre okullarla marinamızda fidan dikim şenlikleri düzenledik. İstinat duvarlarımızın arkasında yer alan arazide Gazeteci Mesut Baran, Beykent Okulları ve Destekçilerimizin koruğu mevcut. 16-17 Mayıs tarihlerinde marinamızın sosyal  olanaklarını tanıtmak amacıyla Eğitim, Spor ve Ağaç Dikim Şenliği adı altında ilk büyük etkinliğimizi düzenledik. 2 gün boyunca Yelken, optimist, jetski, powerboat deneme seyirleri; ödüllü basketbol turnuvaları, aikido gösterileri ve ağaç dikiminin yapıldığı şenliğimizde tüm etkinlikleri her yaştan tüm ziyaretçilere ücretsiz olarak sunduk. Ayrıca Power FM Similatörü, çocuk oyun alanları, yeme-içme stantları ve okul tanıtım stantları da vardı. Bu etkinliği her sene düzenleyeceğiz” diye konuştu.

west-istanbul-1.jpg

SPORUN HER ALANINDA…
Çimen, diğer sosyal sorumluluk projelerini şöyle anlattı: “Geçen sene Haziran ayında Darüşşafaka’da okuyan kız çocuklarına fon oluşturmak amacıyla, tek başına Atlantik Okyanusunu geçmek için yola çıkan Dilek Ergül’e sponsor olduk. Aynı zamanda yine aynı tarihlerde 24. Doğu Akdeniz Yat Rallisine de marinamız ev sahipliği yaptı. West İstanbul Marina Basketbol Takımı olarak 22 Kasım tarihinde başlayan CBL Şirketler Arası Basketbol Ligine de katıldık ve takımımız son 32 takım arasında kalmayı başardı.”

Burak GÜNER – Marin&Port

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.