VTS zammı, devlere rota değiştirtiyor

VTS zammı, devlere rota değiştirtiyor

MSC Cruises Şirketi, her seferinde yaklaşık 3 bin 200 yolcu ile İzmir ve İstanbul'a 30'ar sefer yapan MSC MUSICA'nın 2016 yılında Türkiye destinasyonundan çekilmesine karar verdi.

Tipik bir ‘Bütün altın yumurtalara sahip olacağız diye tavuğu kesme’ vakası yaşıyoruz.  Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün İzmit Körfezi, Mersin Limanı ve İzmir Limanı’nda uygulamaya koyacağı zamlı tarifeler, özellikle kruvaziyer şirketlerinin Türkiye'yi terk etmesi sonucunu getirecek gibi gözüküyor.

Çünkü, MSC Cruises Şirketi, her seferinde yaklaşık 3 bin 200 yolcu ile İzmir ve İstanbul'a 30'ar sefer yapan MSC MUSICA'nın 2016 yılında Türkiye destinasyonundan çekilmesine karar verdi. Bu,  İzmir ve İstanbul'a gelecek olan yaklaşık 100 bin turistin, Akdeniz çanağındaki başka ülkelere gitmesi anlamına geliyor.

3 KURUŞ ZAM ALACAĞIZ DİYE 30 MİLYON DOLARDAN OLACAĞIZ

Cruise yolcusu, bütün dünyada A plus turisti temsil eder. Her bir kruvaziyer yolcusunun uğrak yaptığı şehirlerde ortalama 100 - 150 dolar harcadığı varsayılırsa, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün Gemi Trafik Hizmetleri Ücret tarifesi adı altında kruvaziyer gemilerden ek ücret istemesinin faturası Türkiye’ye en az 30 milyon dolarlık bir gelir kaybı getirecek.  Komşularımız dev gemileri çekmek için promosyon yöntemleri geliştirirken, Türkiye’de böyle karar alabilen yetkilileri akl-ı selime davet ediyoruz.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.