‘Volt zarar ettiriyor’ söylemleri General Motors’u ‘elektriklendirdi’

‘Volt zarar ettiriyor’ söylemleri General Motors’u ‘elektriklendirdi’

Elektrikli otomobili Volt ile büyük ses getiren General Motors, bu kez maliyet tartışmaları yüzünden elektriklendi. Milliyet’in haberine göre, Reuters...

Elektrikli otomobili Volt ile büyük ses getiren General Motors, bu kez maliyet tartışmaları yüzünden elektriklendi. Milliyet’in haberine göre, Reuters haber ajansının, sektörün önde gelen uzmanlarına danışarak yaptığı araştırmaya göre GM, sattığı her bir Volt modelinde yaklaşık 49 bin dolar zarar ediyor. Tanesi yaklaşık 88 bin dolara malolan aracın satışlarının, beklentilerin altında kaldığına da değinen Reuters, araca bugüne kadar 1.2 milyar dolar yatırım yapıldığının da altını çizdi.

Bu haberlere tepki göstermekte gecikmeyen GM ise, söz konusu raporun tamamen yanlış kurgulandığını belirterek, "Raporda zararın, büyük ölçüde aracın geliştirme maliyetlerinden kaynaklandığı söyleniyor. Ancak bu miktar, bugüne kadar satılan araçlara paylaştırılarak yapılmış. Ar-Ge harcamaları, aracın ömrü boyunca satılacak araçlara bölünerek hesaplanır" ifadesine yer verdi. Bununla birlikte GM, daha önceki açıklamalarında Volt’un henüz şirkete para kazandırmadığını belirtmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.