Volkswagen geri çağırma rekoru kırıyor

Volkswagen geri çağırma rekoru kırıyor

Volkswagen, bugün yaptığı bir açıklamada egzoz gazı emisyon testlerinde hile yapan yazılım içeren 11 milyon aracı geri çağırarak onaracağını ve emisyon testlerinde usulsüzlük skandalının ardından şirketin imajını düzeltmeye çalışacağını duyurdu

Alman otomobil üreticisinin yeni CEO'su Matthias Müller firmanın önümüzdeki "birkaç gün" içerisinde yasadışı yazılımın bulunduğu dizel araçları geri çağıracağını söylerken, bazı analistler bunun maliyetinin şirketin skandal için ayırdığı 6.5 milyar dolardan fazla olabileceğini tahmin ediyorlar.

DÜNYANIN KONUŞTUĞU EMİSYON SKANDALINDA TÜRKİYE NE DURUMDA?

Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen, ABD'de dizel araçların emisyon testlerinin sonuçlarını çarpıttığını kabul etmişti. Almanya Ulaştırma Bakanı aynı manipülasyonun Volkswagen'in satışlarının yüzde 40'ını gerçekleştirdiği Avrupa'da da var olduğunu söyledi.

GERİ ÇAĞIRMALAR NASIL OLACAK?

Periodik bakım sırasında, araçtaki soruna ilişkin problemi giderip, aracı bakımdan geçirip, herhangi bir ücret almadan sürücüye geri teslim edecek. Yazılımdan kaynaklanan bu emisyon sorunun tam olarak nasıl çözüleceği netlik kazanmadı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.