“Volkswagen, 60 kişinin ölümüne neden olabilir!”

“Volkswagen, 60 kişinin ölümüne neden olabilir!”

Alman otomobil devi Volkswagen’in dizel motorlu araçları üzerinden yaptığı emisyon hilesinin ABD’de yıl sonuna kadar 60 kişinin ölümüne neden olabileceği iddia edildi.

Harvard Üniversitesi ve Massachusetts Institute of Technology’den (MIT) bilim adamlarının yaptığı çalışmaya göre, Alman otomobil devi Volkswagen’in dizel motorlu araçları üzerinden yaptığı emisyon hilesinin ABD’de yıl sonuna kadar 60 kişinin ölümüne neden olabileceği iddia edildi.

Bilim adamlarının çalışmasında, Volkswagen’in emisyon standartlarını değiştiren yazılı nedeniyle, ABD şartlarının 40 kat fazlası emisyon salan araçları testten geçirebildiği ifade edildi.

MIT’ten Steven Barrett, “Hayatlarımızda zaten belirli başlı riskler vardı ama fazla emisyon da artık bir diğer küçük risk unsuru oldu. Volkswagen’in emisyon hilesi düşünüldüğünde, bu durumda gelecek yıla kadar ya da en kötü ihtimalle on yıl içinde en az 60 kişinin hayatını kaybetme riski bulunuyor” dedi.

Bilim adamlarının çalışmasında, ABD’de sağlık hizmetlerinde de kronik bronşit başta olmak üzere solunum yollarıyla ilgili hastalıklarda artış yaşanabileceğine işaret edildi.

Kaynak: Hürriyet

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.