VOF’un özelleştirmesi durduruldu, lojistik merkez oluyor

VOF’un özelleştirmesi durduruldu, lojistik merkez oluyor

Bakan Tüfenkci, Kuzey Çevreyolu, eğitim ve sağlık, 2’nci üniversite, OSB, yeni içmesuyu kaynağı, sulama konularında açıklamalarda bulundu..

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vagon Onarım Fabrikası’nın özelleştirmesinin durdurulduğunu belirterek, buranın Lojistik Ticaret Merkezi yapılmasına yönelik çalışmaların başlatıldığını ve bu konuda önemli adımların atıldığını açıkladı. Tüfenkci, Malatya’daki yatırımlar, projeler ve hedeflerle ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. Malatya’nın önemli bir kent, önemli bir büyükşehir olduğunu dile getiren Tüfenkci, Malatya’nın Türkiye’de de önemi bilinen, sayılı kentlerden birisi olduğunu belirtti. Bakan Tüfenkci, Malatya’nın gerek coğrafi konumu itibariyle, gerek iklimi itibariyle, gerekse de insanı ve hoşgörüsü itibariyle Doğu Anadolu’da güven, huzur ve hoşgörü kenti olarak bugüne kadar öne çıktığını ifade etti.

KUZEY ÇEVREYOLU’NUN İHALESİ VE YER TESLİMİ YAPILDI

Bakan Tüfenkci, Kuzey Çevreyolu’nun Malatya’da çok konuşulan, her seçim döneminde kendilerinin önüne gelen, her siyasinin birinci gündem maddesi olan, Malatyalılarında merakla beklediği bir konu olduğunu kaydetti. Süreçle ilgili bilgiler veren Tüfenkci, şunları söyledi: “Orada kamulaştırmalardan dolayı sıkıntılar vardı. Toplulaştırmalardan dolayı yaşanan sıkıntılar vardı. Başka etkenlerle beraber bugüne kadar gelen bir süreç vardı. Allah’a hamdolsun o süreci başarıyla tamamlamış olduk. İhalesi yapıldı. Yer teslimi yapıldı. Şantiyesi kuruldu. Kalan kamulaştırma işlemleri başladı. Toplulaştırmanın biten kısmıyla beraber, baharla birlikte orada çalışmalar başlamış olacak. İnşallah Kuzey Çevreyolu’nun da kendi seyri içerisinde takip ederek, zamanında bitirtmiş olacağız.” Bakan Tüfenkci, Güney Çevreyolu ile ilgili ise “Biz daha önce ‘Malatya’ya bir tane çevre yolu yakışmaz’ diye ifade ettik. Güney Çevreyolu ile ilgili de adımları attık. İnşallah süreç içerisinde Güney Çevreyolu’nun da Malatya’ya kazandırılması gerektiğini tarihe not düşmek adına söylüyoruz. Onun da takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.