Uygun: Oto satışları etkilenir

Uygun: Oto satışları etkilenir

Volkswagen (VW) Binek Genel Müdürü Vedat Uygun, önlemlerden sonra maliyetlerde küçük artış olduğunu hatırlatarak, "Oran, ancak yüzde 1'in üzerine çıktığında...

Volkswagen (VW) Binek Genel Müdürü Vedat Uygun, önlemlerden sonra maliyetlerde küçük artış olduğunu hatırlatarak, "Oran, ancak yüzde 1'in üzerine çıktığında alım kararını etkilenir" diye konuştu.

Otomobil satışları mart ayında 78 bin adedin üzerinde gerçekleşti. Bu aylarda 75 bine gerileyen satışların, Merkez Bankası tedbirlerinin etkisiyle önümüzdeki aylarda 70 bine düşmesi bekleniyor. Önlemlerin, şimdilik tüketiciyi etkilemeyecek düzeyde küçük artışlara sebep olduğunu belirten Volkswagen (VW) Binek Genel Müdürü Vedat Uygun, "Küçük artışlar tüketiciyi kaçırmaz. Ayda 20-30 TL fazla maliyet geldi diye insanlar otomobil almaktan vazgeçmez. Türkiye, aylık yüzde 6-7 faizli kredi dönemlerini gördü. Kredi faiz oranları yüzde 1'in üzerine çıktığında alım kararını etkilemeye başlar." dedi. VW'nin dünya üzerinde 22,5 milyona yakın satılan modeli Beetle'ın (kaplumbağa ya da Vosvos) Şanghay'daki tanıtımına katılan Vedat Uygun, Türkiye otomobil pazarında yükselişin devam ettiğine dikkat çekti.

Şirketin 2011 hedeflerinden bahseden Uygun, 2018'de Toyota'yı da geçerek dünya lideri olmayı hedeflediklerini anlattı. VW, Türkiye'de başlattığı dijital pazarlama politikası ile hedefleri bir yıl önce yakaladı. Facebook'ta geçen yıl VW sayfası oluşturan, iPad'le otomobil pazarlayan, ofislerden kâğıt kalemi çıkaran şirket, sanal ortamın en ünlüleri arasına girdi. Facebook'taki takipçi sayısı 171 bini aşan şirket, birçok ünlü isimden daha fazla takipçiye ulaşmış oldu. Bu yıla da hızlı girdiklerini belirten üst yönetici, "Yılın ilk 3 ayında Volkswagen olarak 11 bin 934 adetlik satış ve yüzde 9,7'lik pazar payı ile üçüncü sırada yer alıyoruz. Yıllık 50 binlik satışa ulaşabiliriz." diye konuştu. VW 2010'da üretim adetlerini yüzde 11,7, perakende satış adetlerini yüzde 13,9 artırdı. Passat, kendi segmentinde yüzde 27'lik pay ile lider konumda bulunuyor. Yeni Polo GTI için yürütülen kampanyanın VW'de bir ilk olduğunu anlatan Uygun, bu modeli martta yüzde 48 pazar payıyla sınıfında liderliğe ulaştırdıklarını dile getirdi.

7 koltuklu Sharan ağustosta geliyor

Volkswagen Binek Araç, 2011'de model atağına devam edecek. Şirket, yeni Sharan'ı ağustos ayında Türk pazarının beğenisine sunacak. 7 koltuklu bu model, 1.4 litrelik TSi motor ve DSG otomatik şanzıman seçeneği ile bu sınıftaki önemli bir boşluğu doldurmayı hedefliyor. Portekiz'den ithal edilecek otomobilin fiyatının 70 bin lira olması bekleniyor. Marka mayıs ayı içinde Touareg'in hibrid versiyonunu da piyasaya sunacak. Satış hedeflerinin yanına dijital pazarlama hedeflerini de eklediklerini vurgulayan Genel Müdür Vedat Uygun, 2011'de VW'nin internet sitesinin 9 milyon ziyaretçi, 90 milyon sayfa gösterimi, ortalama 7 dakika sitede kalış süresi gibi hedefleri olduğunu belirtti.


LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.