Üye sayısı 40 bine yaklaşan Webnak'ta hedef yurtdışı

Üye sayısı 40 bine yaklaşan Webnak'ta hedef yurtdışı

2015'te 101 kere dünya turu yapacak kadar mesafede yük taşıyan şirket bu yıl Yıldız Holding, Knauf ve Esen Plastik'e de hizmet vermeye başladı. Şirketin gündeminde komşu ülkelere yatırım da var.

Yük sahibini nakliyeci ile online platformada buluşturan Webnak'a ilgi artıyor. 2015'te 30 bine yakın şoförün, 33 binden fazla araç kaydı ile üye olduğu Aslanoba Grup şirketlerinden Webnak, 4 bin 677 üye firmanın sevkiyat süreçlerinde çözüm ortağı oldu. Müşterilerine ve nakliyecilere avantajlar sağladıklarını vurgulayan Webnak Genel Müdürü Volkan Özkan, “Sadece 2015 yılı içerisinde Türkiye karayolu taşımacılığında 101 kere dünya turu yapacak kadar mesafede yük taşıdık” dedi. Şirket bu sisitemi uzun vadede başta Balkan ülkeleri ve İran olmak üzere komşu ülkelere de taşımayı hedefliyor. 

Sistem mobil uygulama üzerinden çalışıyor. Yük sahibi ve nakliyeci telefonuna indirdiği Webnak mobil uygulaması ile kendisine en uygun yükü ya da kamyonu seçebiliyor. İşin bütün operasyonel süreçleri Webnak tarafından yürütülüyor. Müşteri geliyor Webnak'ta kamyon istiyor, sistemdeki en uygun kamyon bulunuyor. Bütün sigorta ve ödeme süreçleri Webnak tarafından yönetiliyor. Webnak Genel Müdürü Volkan Özkan, 2012 yılında şirketin sektörde önemli bir açığı kapatmak amacıyla kurulduğunu belirterek, “Türkiye'de bir kamyoncu A noktasından B noktasına gidiyor. B noktasından A noktasına dönmek için genellikle garaja gidiyor. Bu garajların içerisine girmek için bir ücret veriyor. Komisyoncuya bir ücret veriyor. İki üç saat burada zamanını geçiriyor. Biz ise kamyoncuya garaja gitmeden kendine en yakın yükü görsün ve o şekilde daha hızlı ve avantajlı dönsün istedik” diye konuştu. 

Her ay yüzde 40'a yakın büyüyor 

2012 yılında kurulmalarına rağmen ilk faturayı 2015 yılında kestiklerini belirten Özkan, “Son 1 yılda çok hızlı büyümelerle gidiyoruz. Her ay yaklaşık yüzde 40 büyüyoruz. Sene sonunda 50 milyon TL ciro hedefl iyoruz ve bunu da yakalayacağımız şimdiden görülüyor” dedi. 

Müşteri portföylerini ikiye ayırdıklarına dikkat çeken Özkan, “Bizimle düzenli sevkiyatıla çalışan müşteri var. bir de spot müşterilerimiz var ama bir kamyon ya da TIR sevkiyatı olan herkes bizim müşterimiz. Hatta büyük lojistik şirketleri de bizim müşterilerimiz. Spot müşteri olarak Sütaş var mesela kendi arabalrı yetmediği zaman bizden araç tedariki yapıyorlar. Yaklaşık 140 düzenli sevkiyatını yönettiğimiz müşterimiz var” dedi. Webnak'ın bu alanda KOBİ'lere hizmet veren birkaç şirketten biri olduğunu vurgulayan Özkan, “ Büyük lojistik şirketleri KOBİ'lere hizmet vermiyor. Onların durumu buna uygun değil. Sigortasıyla, GPS'li araç takip sistemi ve araç garantisiyle KOBİ'lere profesyonel hizmet vermiş oluyoruz” dedi. İnşaat ve yapı malzemesi sektöründen müşterilerinin yoğun olduğuna dikkat çeken Özkan,gıda tarafının da hızlı büyüdüğünü söyledi. Özkan, her türlü yükü taşıdıklarını belirtti. 

Kredi kartına 6 ay taksit imkanı 

Özkan, uygulamanın sunduğu avantajları ise şöyle özetledi: “Webnak'ın mobil uygulaması üzerinden yürüyen dijital operasyon sayesinde piyasadaki en iyi fiyatları sunabiliyoruz. İhtiyacınız olan aracı internet sitemiz ya da mobil uygulamamız üzerinden vakit kaybetmeden kolaylıkla talep edebiliyorsunuz. Yükleriniz tüm belgeleri kontrol edilmiş ve onaylanmış araç filomuzla taşınıyor. Webnak’ta tüm taşımalarınız 500 bin TL’ye kadar ücretsiz sigortalanıyor. Sevkiyatlarınızı kredi kartıyla vade farksız 6 ay taksitle ödeyebilir dilersenzi havele yapabilirsiniz. Sevkiyat sürecinizin tüm adımlarından anında haberdar olup, aracın konumunu anlık takip edebilirsiniz.” Parsiyel işler de yapamaya başladıklarını ve bu sene bu alanda büyümeye odaklandıklarını ifade eden Özkan, depo yatırımlarınında gündemlerinde olduğunu söyledi. Uzun vadede ise yurtdışına açılmayı planladıklarını ifade eden Özkan, Balkan ülkeleri ve İran'ın öncelikli olacağını belirtti.

Shell ile anlaştı, yeni kampanyalar yolda

'Türkiye'de lojistik sektöründe kamyoncuları bizim kadar dinleyen yoktur” diyen Özkan, “Kamyoncularla çok iyi bir iletişimimiz var. Onları her şekilde dinliyoruz. Bir kaza söz konusu olduğunda tüm masrafl arı karşılıyoruz” dedi. Yine komyonculara yönelik yol üzerinde birçok avantaj sunduklarını vurgulayan Özkan, “Shell ile yaptığımız bir kampanya var. Kamyonculara bizim ödeyeceğimiz paranın bir kısmını Shell'den nakit avans olarak ödüyoruz. Bunun gibi başka kampanyalarımız da olacak. Avantajlı yağ almak ve yol üzerinde yemek yemek gibi farklı kampanyalarımız da olacak. Ayrıca bir uygulammız sayesinde kamyoncularımızın performansı değerlendiriliyor. Puanı yüksek olan kamyoncularımız çamaşır makinesi, buz dolabı gibi hediyeler kazanıyor” dedi.

Aysel YÜCEL - DÜNYA

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.