UND’den lojistikçilere çağrı: Bu abilerde 250 milyar var

UND’den lojistikçilere çağrı: Bu abilerde 250 milyar var

Eximbank ve Kredi Garanti Fonu yöneticilerini üyelerle buluşturan UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Bu abilerde 250 milyar lira var. Ancak yüzde 40'ını dağıtabildiler. Daha 140 milyar duruyor” sözleriyle lojistikçileri uyardı.

13 Nisan 2017 Perşembe günü Wow Otel, büyük bir buluşmaya sahne oldu. Eximbank ve Kredi Garanti Fonu yöneticileri, lojistik sektörüne sağlayabilecekleri imkan ve projeleri salonu tıklım tıklım dolduran UND üyeleriyle paylaştı.

Toplantının ardından bir konuşma yapan Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Bir çalışma grubu kuralım. 2.4 milyar dolar para dağıttık siz neredeydiniz diyorlar. Demek ki, birçok arkadaşımızın haberi bile olmadı. Ama hem Eximbank, hem de Kredi Garanti Fonu’nun sektörlerin önünü açan uygulamalarını ben hiçbir ülkede görmedim.  Hemen bir çalışma grubu kuralım, birlikte çalışalım ama düzenleme konusunda ihtiyaç varsa konuşalım. R1’leri, L1’leri de kapsama aldıralım. 2806 ile ilgili konuyu da Hazine ve Ekonomi Bakanlığı ile konuşalım. Bu kurumlar artık eski, köhnemiş devlet kurumlarımız değil. Aklınıza takılan her konuda danışın. Bankalarla probleminiz varsa bize gelin diyorlar. Bu abilerde 250 milyar para var. Daha ancak yüzde 40'ını dağıtabildiler. Daha 240 milyar lira duruyor. Eximbank ile uzun yıllar çalışıyoruz. Çünkü, biz yüzde 95 KOBİ’yiz. Eximbank bize her türlü desteği vermiştir.  65 ülkeye taşıma yapıyor ve karayoluyla gidilecek yere en önde gidilmesini sağlıyoruz. Her şeye rağmen Irak’a senede 500 bin sefer yapan bizim sektörümüz. Bugün Avrupa’ya yapılan ihracatın yüzde 70’inde karayolunun payı vardır. İhracatın yüzde 80’ini Türk firmaları yapmaktadır.

“Ekol Lojistik’i kutlarım”

Sözlerimi tamamlarken, ilk defa Turquality’e hizmet sektöründe başvurup, başvurusu kabul edilen Ekol Logistics’i özellikle kutluyorum” diye konuştu.

Selçuk ONUR – LOJİPORT

NOT: Toplantıdaki soru-cevap bölümünün tamamını Mayıs ayında yayınlanacak LOJİSTİK EKİPMANLAR Dergimizde bulabilirsiniz.

eximbank-kgf-toplantisi-(1).jpgeximbank-kgf-toplantisi-(2).jpgeximbank-kgf-toplantisi-(4).jpgeximbank-kgf-toplantisi-(12).jpgeximbank-kgf-toplantisi-(29).jpgeximbank-kgf-toplantisi-(64).jpgeximbank-kgf-toplantisi-(70).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.