UND başkanlığına talip ikinci aday Nagihan Soylu, erken seçim istiyor

UND başkanlığına talip ikinci aday Nagihan Soylu, erken seçim istiyor

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nde başkanlık koltuğunun ikinci talibi UNO Uluslararası Nakliye Genel Müdürü Nagihan Soylu oldu. Soylu, yönetim kuruluna çağrıda bulunarak “Beklemeye gerek yok. Ocak ayında genel kurulumuzu yapalım” dedi.

UND Dayanışma Platformu'nun başkan adayı Nagihan Soylu, dün akşam düzenlenen görkemli bir organizasyonla yönetime talip olduğunu ilan etti. Erken seçim istediklerini belirten Soylu projelerini de açıkladı.

Çok küçük bir azınlığın yaptıklarının tüm sektöre mal edilerek, meslektaşlarının haksız muamelelerle karşılaştıklarını ifade eden Soylu, "UND’de görev yaptığım dönemde bir istatistiği dikkatlice takip ettim. Birçok tarafı olan, organize kaçakçılık yapan, uluslararası taşımacılık firma sayısı sadece binde bir. Sürekli olarak bu binde biri önümüze koyarak, bizleri bir cenderenin içinde tutuyorlar. Araçlarımızın günlerce beklemesine sebep oluyorlar. Sürücülerimizi günlerce dört metre kare alanda yaşamaya mahkûm ediyorlar" dedi.

Etkin lobi çalışmaları yapmalıyız

Yüzbinlerce çalışana sahip bir sektör olduklarının altını çizen Nagihan Soylu, sıkıntıların çözümü için etkin lobi çalışmaları yapmanın önemine dikkat çekti. “Beklemeye gerek yok, seçimi ocak ayında yapalım” diyen Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü:

Finansal Danışmanlık ve Satın Alma-Tedarik Sistemi kurulacak

Geçmiş dönemlerde ticari daralmalar nedeniyle sorunlar yaşayan nakliyeciler olduğunu vurgulayan Nagihan Soylu, göreve geldiklerinde bu sorunu sessizce çözebilecek bir finansal danışmanlık sistemi kuracaklarını söyledi.

Organize Lojistik Bölgeleri taahhüdü

İstanbul’un doğu ve batı girişinde Kuzey Otoyolu çevresinde tüm nakliyecileri içine alabilecek hazine arazisi talep edeceklerini belirten Dayanışma Platformu’nun Başkan adayı Nagihan Soylu, bakın bu projesini de hangi sözlerle açıkladı:

3 yapısal sorunun çözümü için Cumhurbaşkanı’na gidilecek

Seçimi kazanmalarının ardından önce Anıtkabir’i ziyaret edeceklerini vurgulayan Soylu, nakliyecinin 3 yapısal sorununu da bir heyetle Cumhurbaşkanı’na aktaracaklarını ifade etti. Soylu, 3 yapısal sorunu şu sözlerle aktardı:


İTO Lojistik Komitesi Meclis Üyesi ve Komite Başkanı olan Nagihan Soylu, öncesinde UND’de çeşitli görevlerde bulunmuş ve son olarak 2 dönem Genel Sekreterlik görevi yapmıştı.

Başkan adaylığını ilk olarak açıklayan şimdiki Başkan Vekili Şerafettin Aras’a ilettiğimiz iyi dileklerimizi Nagihan Soylu için de yöneltiyor ve sektörümüz için hayırlı olmasını diliyoruz.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.