Ulaştırma stratejisini vatandaş belirleyecek

Ulaştırma stratejisini vatandaş belirleyecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, "Türkiye'nin yeni ulaştırma stratejisi, hava, deniz, kara ve demir yollarını kullanan yolcular ve sürücüler tarafından belirlenecek" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2023 hedefleri ve 2035 vizyonu dikkate alınarak hazırlanacak Türkiye'nin yeni ulaştırma stratejisinin, hava, deniz, kara ve demir yollarını kullanan yolcu ve sürücüler tarafından belirleneceğini söyledi.
Yıldırım, 2035 hedefleri doğrultusunda ulaştırma ana planı oluşturma çalışmalarını başlattıklarını ifade ederek, havalimanları, tren garları, otobüs terminallerinde yolcular ile şehirlerarası yollarda sürücüler, yük taşıyan ağır vasıta ve hafif taşıt sürücüleriyle yapılacak anket sonucuna göre ulaştırma stratejisinin belirleneceğini bildirdi.
Söz konusu anket çalışmalarının Türkiye'nin 49 ilinde 110 noktada gerçekleştirileceğini belirten Yıldırım, "Anket çalışmasında görev alan uzman ekipler, Türkiye'nin her noktasında karşınıza çıkabilir. Vatandaşlarımız, ayıracakları 5 dakikayla daha konforlu daha güvenli bir ulaşıma kavuşacak. Ulaşım anketi ekibinde bulunan anketörlerin üzerinde kimlik bilgilerinin yer aldığı yaka kartları bulunacak. Sahadan aldığımız geri dönüşler gelecekteki ulaştırma koşullarının iyileştirilmesi için oldukça önemli olacak" diye konuştu.

"Yeni planla insan odaklı politikalar belirlenecek"

Yıldırım, anket sonucunda vatandaşların ulaşım eğilimleri ve tercihlerinin tespit edileceğini ve Ulusal Ulaştırma Ana Planı ile vatandaşlara ulaşım konusunda en iyi ve en güvenli hizmetin verileceğini kaydetti.
Yeni planla insan odaklı, sürdürülebilir ve güvenli bir ulaşım sistemi için gerekli politika ve yatırımların belirleneceğini vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:
"Öncelikle bu anketler, ulaşım taleplerinin belirlenebilmesi ve neticesinde vatandaşlarımıza sunulan ulaştırma hizmeti kalitesinin geliştirilmesi, trafik güvenliğinin ve konforunun en üst seviyede sağlanması için yapılıyor. Ulaşım türleri arasındaki dengesizliğin azaltılarak diğer ulaşım modlarının özellikle demiryollarının taşımacılıktaki payının arttırılması ve kombine taşımacılığın geliştirilmesiyle ülkemizin rekabet gücünün gelişmesine destek verilmesi hedefleniyor. Bu safhada özellikle saha çalışmalarından sağlıklı veri alınabilmesi ve anketlerin sorunsuz tamamlanması için Bakanlık kuruluşlarımız Karayolları Genel Müdürlüğü, TCDD, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü çalışma yürütecek. Ancak emniyet ve jandarma teşkilatlarından da destek bekliyoruz."

"Ulaştırmada 2035 hedefleri i̇çin start verildi"

Türkiye'nin 2035 yılına uzanan ulaştırma hedeflerinin şekilleneceği Ulusal Ulaştırma Ana Planı Projesi'nin startının verildiğini belirten Yıldırım, proje süresince özel sektörden kamuya, ulusaldan yerele bütün taraflara çeşitli görevler düşeceğini kaydetti.
Yıldırım, proje kapsamında bakanlığın elindeki bilgi ve veri setleri yanında, nüfus ve göç hareketlerinden, turizm ve sanayi stratejilerine kadar bütün temel sektörlerin veri ve hedeflerinin de göz önünde bulundurulacağına dikkati çekerek, bu verilerin yanında sahaya inilip vatandaşın görüşlerinin de alınacağını bildirdi.
Yıl boyunca 315 bin anket gerçekleştirip mevcut ulaşım tercihlerini ve hareketliliğini doğru analiz etmeye gayret göstereceklerini vurgulayan Yıldırım, "Türkiye'nin tüm ulaştırma türlerini kapsayan en büyük saha araştırması 28 Mart'ta başlayacak ve eylül ayının ilk haftasında tamamlanacak" dedi.
Türkiye'nin ulaşım stratejisi ve politikaları açısından önemli bir dönemin başlangıcını yaptıklarını ifade eden Yıldırım, hazırlanacak planda, işin merkezine insanın, kazaların azaltılmasının ve yol güvenliğinin alınması gerektiğini söyledi.

Bugüne kadar 2003'te hazırlanan Ulaşım Ana Plan Stratejisi'nde ihtiyaç olan projelerin gerçekleştirildiğini dile getiren Yıldırım, bundan sonra 2023 hedeflerini ve 2035 vizyonunu dikkate alan ana plan öngörüsüne ihtiyaç olduğunu bildirdi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.