Ukrayna’nın gümrük kapıları Interpol sistemine bağlanıyor

Ukrayna’nın gümrük kapıları Interpol sistemine bağlanıyor

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Eylül ayında Ukrayna’nın 49 gümrük kapısının Interpol sistemine bağlanacağını açıkladı.

Son zamanlarda Ukrayna gümrüklerinde meydana gelen başta akaryakıt kaçakçılığı olmak üzere yasadışı işlemleri engellemek için bundan böyle çok daha sıkı kontrol edilecek. Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Eylül ayında Ukrayna’nın 49 gümrük kapısının Interpol sistemine bağlanacağını açıkladı.

Avrupa Birliği’nden Ukrayna Sınır Güvenlik Teşkilatına sınır korumada kullanılacak aletlerin teslim töreninden konuşan Yatsenyuk, “AB ile vizesiz rejiminin uygulanması için Ukrayna sınırlarının güvenliği çok önemli. Sınır Güvenlik Teşkilatının görevi, vizesiz rejimin 2016 yılında gerçekleşmesi için tüm teknik olanakları sağlamak” dedi.

Sınır Güvenlik Teşkilatına ayrıca, Ukrayna gümrük kapılarının Interpol ile tek standarta getirilmesi görevinin verildiğinin belirten Yatsenyuk, böylece Ukrayna sınırından geçen her insanın, Interpol tarafından aranıp aranmadığının belli olacağını bildirdi. Eylül ayında Ukrayna’nın 49 sınır kontrol noktasının Interpol sistemine bağlanması gerektiğini söyleyen Yatsenyuk, o zamana kadar yüzlerce kilometre tanksavar hendeğinin kazılacağını ve 500 kulenin inşa edileceğini belirtti. Yatsenyuk, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını sağlayacak ve Ukrayna-Rusya sınırında kontrol imkanını verecek yeni sınır güvenlik tedbirlerinin alınacağını ifade etti.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.