UDHB'de 529 kişi açığa alındı

UDHB'de 529 kişi açığa alındı

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında düzenlenen operasyonlar kapsamında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı, ilgili ve ilişkili kurumlardan toplam 529 kişi açığa alındı.

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili kamuda yürütülen soruşturma kapsamında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı, ilgili ve ilişkili kurumlarda da açığa alma ve iş akitleri feshedilme işlemleri gerçekleşti. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda konu hakkında görüşmeler devam ederken 529 kişinin açığa alındığı belirtildi. Fetullahçı Terör Örgütü üyeliğinin tespit edildiği kişiler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tutuklama kararı alırken, henüz tutuklanmayan ve sorguları devam eden bazı personellerin de sözleşmeleri çalıştıkları ilgili kurumlar tarafından fesih edildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ile kendi bünyelerindeki ilgili kurumlarda istihdam eden toplam 529 kişinin açığa alındığı ifade edildi. Öte yandan TÜRKSAT Anonim Şirketi bünyesinde çalışan 29 kişinin de iş akitleri fesih edildi. 

Fethullahçı Terör Örgütü üyeliğinden şüphenilen kişiler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı gözaltı kararlarına devam ederken, Bakanlık personelleri başta olmak üzere pek çok memur hakkında da araştırmalar devam ediyor.

Deniz Haber Ajansı

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.