Ucuz uçak bileti almak artık daha kolay

Ucuz uçak bileti almak artık daha kolay

Aynı uçakta yan yana yolculuk eden iki yolcudan biri uçak biletine 60 TL verirken diğeri 500 TL ödemek zorunda kalabiliyor.

Gidiş-dönüş olarak hesaplandığında aradaki fark 880 TL’ye kadar çıkabiliyor. Bu farkın nasıl oluştuğu ve Ucuz uçak bileti almanın formülünü Türkiye’nin önde gelen online uçak bileti satış sitesi www.enkolaybilet.com yetkilileri açıkladı. 6 madde halinde özetlenen tavsiyelere uyulması durumunda ciddi tasarruf sağlanabilir. Uçuşa günler hatta saatler kala bilet alındığında koltuklar için havayolu şirketlerinin uyguladığı piramit sisteminin kurbanı olabilirsiniz. Çünkü genel kural, ilk satılan biletlerin en ucuz, son satılan biletlerin ise en pahalı olması kuralına dayanıyor. Bu konuda istatistik değerlendirmeler yapan kurumlar da uçak biletlerinin 1,5 ay önce en düşük rakamı gördüğünü belirlemiş durumda. Araştırmaya göre her hattın yüksek ve düşük sezonları olduğu için düşük sezonlarda işletme maliyetlerini çıkarmak isteyen havayolu firmaları çok ucuz fiyatlara bilet satışı yapabiliyor.

Bu sebeple yolcu istediği zaman uçabilecek durumda ise düşük sezonları tercih etmesi her zaman avantaj sağlayacaktır. Araştırmada dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta biletlerin tek yön mü yoksa gidiş-dönüş olarak mı alınmasına ilişkin. Tek yön biletler genelde daha pahalı maliyetlere sebep olduğu için araştırmada gidiş-dönüş bilet almanın ağırlıklı olarak daha ucuza geldiği belirtiliyor. Ancak bu kural her zaman aynı sonucu doğurmayabilir. Araştırma sonucuna göre bazen tek yön alınan biletin daha ucuz olması da mümkün. İndirimlerin şirketlerin en büyük rekabet kozu olduğu belirtilen araştırma sonucunda tüm havayolu şirketlerinin indirim yaparken benzer zaman aralıklarını gözettiğini ve  rekabette geride kalmamak için peş peşe indirim yapabildiklerine dikkat çekiliyor. Bu indirimler de genelde pazartesi akşamları uygulama konuluyor. Bu sebeple ucuz bile almak isteyen kişiler, haftanın ilk günü ya da salı sabahı erkenden internet sitelerinden indirimlere bakarak daha uygun uçak bileti sahibi olabilir.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.