Uçuş iptalleri devam ediyor

Uçuş iptalleri devam ediyor

ABD'nin önde gelen uluslararası hava yolları firmalarından Delta Havayolları'nda uçuş iptalleri ve ertelemeleri üçüncü günde de devam etti.

Delta Havayolları'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, pazarı pazartesiye bağlayan gece yaşanan sistem arızasının neden olduğu uçuş iptal ve ertelemelerin çarşamba günü de devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, çarşamba yerel saatle 16.30 itibarıyla 317 uçuşun daha iptal edildiği belirtilirken, toplam 3 bin 100 uçuşun gerçekleştiği ve bunların üçte ikisinin en fazla yarım saat gecikmeli kalktığı ifade edildi. 

Delta Havayolları'nın yılın bu sezonunda günlük ortalama 6 bin uçuş gerçekleştirdiği bilgisinin verildiği açıklamada, iptal edilen ve ertelenen uçuşlar nedeniyle mağdur olan yolcuların, ücretsiz bilet değişiminden veya para iadesinden faydalanabileceği kaydedildi. 

Pazartesi bine yakın, salı da 775 uçuşunu iptal eden Delta Havayolları'nın İcra Kurulu Başkanı (CEO) Ed Bastian, salı günü şirketin internet sitesinde bir videoyla mağdur olan yolculara seslenerek, "Biz bu değiliz. Bizden beklediğiniz güvenilirlik ve kalite bu değil. Sistemleri normal işleyişine döndürmek için elimizden gelen en hızlı şekilde çalışıyoruz." ifadesini kullanmıştı. 

Delta Havayolları'ndan yapılan açıklamada, pazarı pazartesiye bağlayan gece yerel saatle 02.30'da Atlanta kentinde meydana gelen elektrik kesintisi sonucunda bilgisayar sistemlerinde arıza yaşandığı belirtilmiş, iptal ve ertelemelerin sistemdeki arıza giderilinceye kadar devam edeceği bildirilmişti. 

Uzmanlar, iptal edilen uçuşlar nedeniyle Delta Havayolları'nın kaybını on milyarca dolar olarak tahmin ediyor. 

DÜNYA GAZETESİ

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.