Uçak gemisine Yalova talip

Uçak gemisine Yalova talip

Projeye göre her deniz aracını yapabilecek güce sahip olduklarını ifade eden Yalova-Altınova Tersane Girişimcileri Başkan Vekili Orhan Gülcek, "Denizde yüzen her şeyi yapmaya talibiz" dedi.

Ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan uçak gemisine yeni bir talip daha çıktı. Yalova’da olan uçak gemisi yapılması için teklifte bulunuldu.

Yalova-Altınova Tersane Girişimcileri Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanvekili Orhan Gülcek, yapmış olduğu bilgilendirmede, Türkiye'nin gemi sektörü açısından iyi bir dereceye ulaştığını, hemen her açıdan gemi üretiminin yapılabildiğini, ayrıca da askeri gemileri de kapsadığını ifade etti.

Türkiye'de, yeni gerçekleştirilek gemilerin önemli bir kısmının Yalova'da inşa edilerek yapılacağını, projeye göre her açıdan deniz aracını yapabilecek güce sahip olduklarını ifade eden Gülcek, "Denizde yüzen her şeyi yapmaya talibiz." sözleriyle iddialı bir giriş yapmayı hedeflediklerinin de bu şekilde göstergesi olmuş oldu.

Milgem projeleri ve pek çok askeri geminin, Milli Savunma Bakanlığının da desteğiyle inşa edildiğini ifade eden Gülcek, "Şu anda, gerçekleştirilmekte olan, uçak gemisine çok yakın gemiler yapan tersanelerimiz de mevcut. Türkiye bu hususta iyi bir yol alarak ilerliyor. Milli Savunma Bakanlığı ciddi olarak bu tersaneleri destekledi." sözlerini söyledi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.