Uçak biletlerinin en ucuz ve en pahalı olduğu aylar açıklandı

Uçak biletlerinin en ucuz ve en pahalı olduğu aylar açıklandı

Bir seyahat sitesi tarafından hazırlanan 2016 yılı uçuş verilerine göre uçmak için en ucuz ve en pahalı aylar ile yurt içi ile yurt dışında en ucuz uçak bileti fiyatları açıklandı. İşte hazırlanan o rapor.

 

2016 yılı uçak seyahatleri raporu açıklandı. Hazırlanan raporda 2016 yılı içerisinde en ucuz aylar ile en ahalı aylar dikkatleri çekti. Turna internet sitesi tarafından hazırlanan raporda önceki yıla ait veriler değerlendirildi. Buna göre uçmak için en ucuz aylar şubat ve kasım ayları olarak ön plana çıkarken, en pahalı ay ise temmuz ayı oldu. Havayolları seyahatinde Türkiye için en fazla uçuşlar İstanbul-İzmir arasında olurken, yurtdışı seferlerinde ise İstanbul-Bangkok ön plana çıktı.

En Pahalı ve En Ucuz Bilet

Hazırlanan raporda yurt içinde en pahalı bilet İstanbul-Antalya arası gidiş-dönüş bileti olarak 917 lira şeklinde karşımıza çıkarken, en ucuz bilet ise İstanbul-İzmir arasında alınan 12.90′ lık bilet oldu.

En Sık Kullanılan Güzergah

Hazırlanan rapora göre 2016 yılı içerisinde vatandaşların en çok kullandığı yurt içi hattı İstanbul-İzmir hattı oldu. bunalrı sırasıyla İstanbul–Antalya, Adana–İstanbul ve İstanbul–Ankara seferleri izledi. Yurt dışı uçuşlarında ise en sık kullanılan sefer İstanbul-Bangkok sferi olurken bunu sırasıyla İstanbul–Amsterdam, İstanbul–Paris ve İstanbul–Lviv seferleri izledi.

En Çok Kullanılan Firma

Diğer firmalara göre fiyarlariında yolcularına büyük kolaylık sağlayan Anadolu Jet, hazırlanan raporla 2016 yılı içerisinde en çok tercih edilen hava yolu şirketi oldu. İkinci sırada ise Pegasus yer alırken üçüncü sırada ise Türk Hava Yolları yer aldı.

En Pahalı Tek Yön Uçak Bileti

Yurt içi uçuşlarda satılan en pahalı uçak bileti, 687 TL’lik tutarıyla İzmir – İstanbul tek yön uçuşunun oldu. En pahalı yurt dışı bileti ise İstanbul – Salt Lake City uçuşu için 10.535 TL’ye satıldı. En ucuz uçak bileti yurt içi uçuşlar için 17,90 TL’ye İstanbul – İzmir, yurt dışı uçuşlar için de 48 TL’ye İzmir – Atina uçaklarına alındı.

En Ucuz ve En Pahalı Aylar

Yurt içindeki istikametlere uçmak için kasım, yurt dışı için ise şubat en ucuz ay oldu. Uçakla seyahat etmek için en pahalı ay ise hem yurt içi, hem de yurt dışı istikametlerde temmuz ayı oldu. (Haberkulis)

sabiha-gokcen.jpg

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.