U.N Ro-Ro ile Akdeniz yeniden Türk gölü oldu

U.N Ro-Ro ile Akdeniz yeniden Türk gölü oldu

Yurtdışı yatırımlarına aralıksız devam eden U.N. Ro-Ro, Fransa’daki Toulon Limanı’nı Türklerin bölgesel üssü haline getirdi. CEO Gümüşoğlu, “Ro-Ro’nun lideriyiz” dedi

On iki modern Ro-Ro gemili filosu ve yıllık 322 bin araç kapasitesiyle, Türkiye-Avrupa arasında TIR taşımacılığı yapan U.N. Ro-Ro İşletmeleri A.Ş, yurtdışındaki yatırımlarına hızla devam ediyor. Fransa, İspanya, İngiltere ve Kuzey Afrika ülkelerine ihracat için çözümler sunan şirket, Fransa'nın Toulon şehrindeki limanında 6'ncı yılını kutladı.

TÜRKLERİN BÖLGESEL ÜSSÜ

un-roro-sedat-gumusoglu-001.jpgU.N. Ro-Ro İşletmeleri A.Ş. CEO'su Sedat Gümüşoğlu, "Ro- Ro hatlarının pazar lideri olarak yeni yatırımlara hız kesmeden devam ediyoruz. Fransa Limanı sadece şirketimiz açısından değil, Batı Avrupa'ya ihracat yapan, o bölgelerden ülkemize ithalat gerçekleştiren firmalar için de büyük önem arz ediyor. Toulon Limanı'nı Türklerin bölgesel üssü haline getirdik" dedi. Sedat Gümüşoğlu, şöyle devam etti: "Toulon Limanı demiryolu bağlantısı ile birlikte, Batı Avrupa, Benelüks ve İngiltere pazarlarına daha da cazip bir alternatif haline gelecek. Ayrıca Kuzey Afrika bağlantılarımız ile Tunus, Fas ve Cezayir hedef pazarlar haline geldi, ihracatçılarımıza yeni ve çok önemli kapılar açıldı. 2015'te bu üç Kuzey Afrika ülkesine olan ihracatımızın toplamı, Toulon hattından hizmet verdiğimiz Fransa ve İspanya ihracatımızın hemen altında yer alıyor. Bu ülkelerde yaşayan 85 milyon nüfus bizim ihracatçılarımız için çok önemli bir potansiyel olarak karşımızda ve Toulon bağlantılı seferler ile kısa transit süreler sayesinde rekabetçi olabiliriz. Kuzey Afrika'ya konteynır ile yirmi günün üzerinde sürelerde giden yükler TIR'lar ile yedi günde teslim edilebiliyor."

22 YIL ÖNCE KURULDU

1994'te uluslararası nakliye firmaları tarafından kurulan U.N. Ro-Ro İşletmeleri A.Ş., İstanbul'dan Pendik ve Ambarlı ile Mersin'den, İtalya'daki Trieste ve Ancona limanlarına, Pendik'ten Fransa'daki Toulon Limanı'na düzenli Ro-Ro seferleri gerçekleştiriyor. Eylül 2014'ten beri, U.N. Ro-Ro, faaliyetlerini Actera Group-Esas Holding ortak yatırımı yönetimi altında sürdürüyor.

MİLLİ FİLOMUZ İLE GÖREVE HAZIRIZ

Türkiye gibi bir ülkenin yüzde 3'ten fazla büyümesi gerektiğine dikkat çeken Gümüşoğlu, "Yeni hükümet sonrasında hazırlanan ekonomi program ile büyümenin artacağına inancımız tam. Milli filomuz ile Avrupa'ya olan ihracatımız kapsamında görev almaya hazırız. Yeni hatlarımız ile ihracatçılarımıza navlun ve transit süre konusunda rekabet avantajı sağlamak istiyoruz" diye konuştu. Fransa ve İtalya'ya yılda 250 binden fazla TIR taşıyan U.N. Ro-Ro, Türkiye'nin Avrupa'ya Ro-Ro hatları ile yaptığı ihracatın yüzde 65'ini gerçekleştiriyor.

Burak ARTUNER – SABAH

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.