U.N Ro-Ro gemisinin boyu 30 metre uzadı

U.N Ro-Ro gemisinin boyu 30 metre uzadı

193.3 metre boya sahip olan M/V Un Akdeniz'e eklenen 30 metre uzunluğunda bin 130 tonluk yeni dilimle (midbody) geminin boyu 223.3 metreye ulaştı.

Türkiye Ro Ro taşımacılığının en büyük kuruluşu olan U.N Ro-Ro, 8 gemisinin boyunu uzatarak taşıma kapasitesini artıracağını daha önceden açıklamıştı. 

Filosundaki 8 geminin boyunu 30 metre uzatarak taşıma kapasitesini yüzde 17 artırmayı hedefleyen U.N Ro-Ro, bu zorlu projede iş ortağı olarak Gemak Tersanesini seçti. 

Gemak Tersanesi bir ilke imza atarak U.N Ro-Ro'ya ait olan M/V Un Akdeniz'in boyunu uzattı. 193.3 metre boya sahip olan M/V Un Akdeniz'e eklenen 30 metre uzunluğunda bin 130 tonluk yeni dilimle (midbody) geminin boyu 223.3 metreye ulaştı. 

Filosundaki 8 geminin boyunun uzatılması için Gemak Tersanesi ile anlaşan U.N Ro-Ro, bu iş için 80 ile 96 milyon Euro arasında yatırım harcaması yapacak.

8 geminin de boylarının uzatılması toplam 4 yıl sürecek. Bu süre sonrasında filonun yıllık 320 bin TIR olan taşıma kapasitesi 380 bin TIR'a çıkacak. 

gemi-boy-uzatma-(2).jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.