Türkiye’den Volkswagen’e İlk dava!

Türkiye’den Volkswagen’e İlk dava!

Emisyon skandalı ile çalkalanan ve oldukça zor günler geçiren Alman otomotiv devi Volkswagen’e Türkiye’den ilk dava açıldı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde dizel araçlarda egzoz emisyonunu düşüren bir yazılım kullanıldığı ortaya çıkan Alman otomotiv devi Volkswagen, büyük bir krizin eşiğinde. Avrupa’da da hile yaptıklarını açıklayan Volkswagen’in İsviçre’deki satışları ise durdurulmuş durumda.

SKANDALDAN TÜRKİYE ETKİLENDİ Mİ?
Ülkemizde de oldukça popüler olan Volkswagen, geçtiğimiz günlerde her ne kadar üstü kapalı da olsa bir açıklama yapmıştı.

Doğuş Otomotiv tarafından yapılan açıklamada EA 189 EU5 motor tipindeki araçların tamamının ülkemizin resmi mevzuatlarına uygun olduğu belirtilmiş ancak ülkemizdeki araçlarda da hile olup olmadığı konusuna bir açıklama getirmemişti.

TÜRKİYE’DEN VOLKSWAGEN’E İLK DAVA AÇILDI!
Tüm dünyaya deyim yerindeyse bir salgın gibi yayılan skandal artık bizim ülkemiz içinde geçerli olmaya başladı. Zira Türkiye’de de davalı olarak Volkswagen AG, Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret AŞ ile otomobilin satın alındığı bayi olan Avek Otomotiv Servis San. ve Tic. AŞ. gösterilen bir dava açıldı.

Tolga Canay tarafından açılan davada avukat Soytekin Yonar tarafından İstanbul Tüketici Mahkemesi’ne sunulan dilekçede, Canay’ın Volkswagen üretimi Polo model dizel otomobilini 27 Ekim 2011 tarihinde 39 bin 663 liraya satın aldığı belirtildi.

Söz konusu skandaldan bahsedilen dilekçede “Bu ‘gizli yazılım’ sayesinde, Volkswagen’in araçları, ‘çevre dostu’ gözükmekteydi. Oysa ICCT adlı uluslararası çevre vakfının yaptığı araştırma, gerçeğin böyle olmadığını ortaya çıkarmıştır. Aslında Volkswagen’in dizel araçları, kirlilik kontrol mekanizması devre dışındayken emisyon standartlarının 40 katı zararlı gaz salmaktaydı” ifadesine yer verildi.

Söz konusu skandal ile ortaya çıkan Volkswagen marka Polo model aracının ayıplı olduğunu ve bu ayıbın kendisinden saklandığını savunan Tolga Canay, aracının ayıplı olmayan bir araçla değiştirilmesinin yanı sıra, firmaya ait Türkiye’deki tüm ayıplı araçların toplatılması ve satışının durdurulmasını talep etti.
Kaynak: TeknoTalk

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.