Türkiye’den Çin'e ihracat artacak

Türkiye’den Çin'e ihracat artacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Çin ile karşılıklı alışverişin artacağını ve ülkeyle olan ticaret açığının düşeceğini söyledi.

Bakan Nihat Zeybekci, G20 Ticaret Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere gittiği Çin'in Shanghai kentinde, bu ülkedeki temasları ve uluslararası ekonomi konularına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çin ile ticaret açığı Bakan Zeybekci, Edirne-Kars ve İzmir-Antalya hızlı tren hattı projelerinin Çinli yetkililerle yapılan görüşmede gündeme geldiğini aktararak bu konunun gelecek günlerde de görüşüleceğini kaydetti.

Çin'in tek başına dünyanın çelik talebinin yüzde 50'den fazlasını ürettiğini hatırlatan Zeybekci, bu durumdan tüm dünya gibi Türkiye'nin rahatsız olduğunu vurguladı.

Zeybekci, Çin ile olan ticaret açığına da dikkati çekerek, "Çin, bize on satarken, biz Çin'e sadece bir satıyoruz. Bu durum, sürdürülebilir değil " dedi. Bu ülkenin, söz konusu açığın dengelenmesi adına Türkiye'ye alan açması gerektiğine değinen Zeybekci, Çin ile bu konuda fikir birliğine varıldığını ve ilgili çalışmaların karşılıklı olarak takip edileceğini belirtti.

Çin Uluslararası Radyosu (CRI)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.