'Türkiye, otomotiv endüstrisinde üretim üssü haline geldi'

'Türkiye, otomotiv endüstrisinde üretim üssü haline geldi'

Alman Otomotiv Sanayi Derneği (VDA) Genel Müdürü Klaus Braunig, ''Türkiye otomotiv endüstrisinde üretim üssü haline geldi'' dedi. Konuya ilişkin yapılan...

Alman Otomotiv Sanayi Derneği (VDA) Genel Müdürü Klaus Braunig, ''Türkiye otomotiv endüstrisinde üretim üssü haline geldi'' dedi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Almanya'da düzenlenen IAA Fuarı'nda, Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), VDA ve Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği (OİB) işbirliğinde organize edilen ''Türkiye Günü''nde ticari araç sektörü ele alındı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen VDA Genel Müdürü Klaus Braunig de Türkiye'nin küresel yük araçları piyasasında çok güçlü olduğunu ve fuara en büyük katılım gösteren ikinci ülke olduğunu ifade ederek, Türk tedarik sanayinin çok iyi bir yolda olduğunu aktardı.

Braunig, organizasyonun yalnızca bir fuar değil, bilgilendirme, işbirliği ve buluşma platformu olduğunu belirterek, ''Türkiye otomotiv endüstrisinde üretim üssü haline geldi'' dedi.

Braunig, otomobil sanayinin temel dayanak noktasının yenilikçilik olduğunu ve bu olmaksızın otomobil sanayi küresel piyasalarda puan kazanılamayacağını anlatarak, ''Almanya'da otomobil sanayinde araştırma ve geliştirme alanında 88 bin kişi, toplamda ise 700 bin kişi çalışmaktadır. Yılın her gününde ortalama olarak 10 patent kayıt başvurusunda bulunulmaktadır ve bunların hepsinin hedefi otomobili ürün olarak iyileştirmektir. Bu sürece hem imalatçılar hem de tedarikçiler katkıda bulunmaktadırlar. İnanıyorum ki beklenen desteklerin sağlanmasıyla bu durum Türkiye'de de aynı olacaktır'' ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Almanya arasındaki ticari işbirliğine de değinen Braunig, iki ülke arasında kazan-kazan durumu ortaya çıktığını ve bunu geliştirmeyi hedeflediklerini aktardı.

TAYSAD Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu ise otomotiv endüstrisinin Almanya ve Türkiye ekonomisi için önemine işaret ederek, 2023 yılındaki 500 milyar dolar ihracat hedefinin 75 milyar dolarlık bölümünün sektörleri tarafından karşılanacağını kaydetti.

Dudaroğlu, genç nüfus ve nitelikli iş gücü, kaliteli üretim ve kapasitesi, coğrafi avantajları ve Ar-Ge'ye verdiği önemle Türkiye'nin fırsatlar ülkesi olduğunu aktardı.

OİB Başkanvekili Ömer Burhanoğlu de Güney Avrupa'da yaşanan zorluklara rağmen, otomotiv sektörünün 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için çaba gösterildiğini, bu çabalarda yan sanayinin önemli bir rol oynadığını kaydetti.

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.