Türk tedarikçi Tesla yolunda

Türk tedarikçi Tesla yolunda

Otomotiv yan sanayicileri, elektrikli araç segmentinin lideri Tesla’ya ürün satmak için Silikon Vadisi’ne gidecek. TAYSAD Başkanı Alpar Kanca,Tesla’nın Türkiye’ye yatırımı için şanslarını denemek istediklerini söyledi.

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Tesla, Türk tedarikçilerinin yeni gözdesi oldu. Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Tesla ile temas kurmak için Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) satın alma direktörüyle görüşecek. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan TAYSAD Başkanı Alper Kanca ve Genel Sekreter Süheyl Baybalı yatırım için görüşeceklerini belirtti.

Türk sanayisinin sicili iyi

10 milyar dolarlık ihracatı ve köklü geçmişi ile Türk tedarik sanayisinin tüm markalarla iletişime geçtiğini vurgulayan Alper Kanca, “Dernek olarak otomotiv markalarının yöneticileriyle gerek burada gerekse merkezlerinde diyalog halindeyiz. Örnek vermek gerekirse Toyota’nın Avrupa merkezli satınalma heyetini Türkiye’de ağırlayacağız. Dünyanın en büyük fren sistemleri üreticisi Wabco ile iletişim halindeyiz. 20 civarındaki Türk tedarikçi sayısını 502ye yükseltmek için çalışıyoruz” dedi. Süheyl Baybalı ise ABD temasları sırasında Tesla ile görüşme gerçekleştireceklerini vurgulayarak, “Tedarik sanayimizin sicilini götüreceğiz. İşbirliği için temas halinde olacağız” diye konuştu.

En parlak dönemi yaşıyoruz

Otomotiv sektörünün en parlak dönemini yaşadığını söyleyen Başkan Kanca, “Otomotiv sektörü, ekonomiye yüksek katma değer sağlayan, teknolojik gelişmeleri hızlandıran ve daha birçok kazancı da beraberinde getiren bir sektör. Sektör olarak en parlak dönemlerimizden birini yaşıyoruz ” dedi.

Sürücüsüz dataya Türkiye de girmeli

TAYSAD Genel Koordinatörü Süheyl Baybalı da, toplantıda Nisan ayında katıldığı “Connected and Automated Driving Konferansı” izlenimlerini aktardı. Süheyl Baybalı, sürücüsüz otomobillerden önce sürücüsüz kamyon ve büyük taşıtların hayatımıza gireceğini ve hızla yaygınlaşacağını söyledi. Özellikle TIR diye adlandırılan büyük taşıtlarda sürücüsüz sistemlerin Avrupa’da çok hızlı geliştiğine dikkat çeken Baybalı, Türkiye’nin bu konuda geride kalmasının yaratacağı büyük sıkıntılara şu cümlelerle dikkat çekti: “Avrupa’da 19 ülke sürücüsü araç geçişlerinde bilgi paylaşımını hususunda anlaşma yaptı. Bu anlaşma ile AB üyesi ülkelerle birlikte İsviçre ve Norveç arasında otonom araçlar ile ilgili bir görüş ve uygulama birliğine varıldı.

Yeni Şafak - Şuayip Alabay

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.