Türk karasuları 'MOBESE' ile takip edilecek

Türk karasuları 'MOBESE' ile takip edilecek

Türk karasuları içinde tüm gemilerin radar sistemleriyle takip edilmesi, kaçakçılık, yasa dışı göç, kaçak avcılığın, deniz kirliğinin önlenmesi...

Türk karasuları içinde tüm gemilerin radar sistemleriyle takip edilmesi, kaçakçılık, yasa dışı göç, kaçak avcılığın, deniz kirliğinin önlenmesi ve arama-kurtarma faaliyetlerinin daha etkin yürütülmesini hedefleyen 'Sahil Gözetleme Radar Sistemi' projesi için imza töreni düzenlendi.

Havelsan tarafından yürütülecek projenin ilk etabının, 3 yıl içinde hayata geçirilmesiyle denizlerdeki tüm hareketlilik 7 gün 24 saat takip edilebilecek.

Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de kurulacak 10 gözetleme istasyonundan elde edilen gerçek zamanlı görüntü ve sinyaller harekat merkezinden kesintisiz izlenecek.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nda gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı konuşmada, milli savunma sanayisinin son yıllarda önemli mesafeler kat ettiğini belirtti.

Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu birçok savunma projesinin geçmişte yabancı firmalar eliyle yürütüldüğünü belirten Yılmaz, 'Sahil Gözetleme Radar Sistemi' projesinde olduğu gibi, artık önemli savunma projelerinin yerli yüklenici firmalar eliyle gerçekleştirilebildiğini söyledi.

'Sahil Gözetleme Radar Sistemi' projesinin önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Yılmaz, 'Bu proje, mavi vatanın daha güvenli olması için yapılan bir deniz MOBESE sistemidir' dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler de projenin, hem milli katılımın yüksek olması hem de diğer kamu kuruluşlarıyla eş güdüme imkan sağlaması bakımından önemli olduğunu söyledi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın, imkan ve kabiliyetlerini son yıllarda hızla geliştirdiğini dile getiren Güler, bu projenin tamamlanmasıyla komutanlığın stratejik önemdeki görevlerini daha da başarılı şekilde yerine getireceğini belirtti.

Güler, konuşmasının ardından, projenin hayata geçirilmesi için öngörülen 45 aylık bir sürenin fazla olduğunu belirterek, Havelsan Genel Müdürü Sadık Yamaç'tan bu süreyi 36 aya indirmesini istedi. Güler'in Yamaç'la yaptığı pazarlık sonucu, projenin 36 ayda tamamlanması kararlaştırıldı.

Konuşmaların ardından Milli Savunma Bakanı Yılmaz, İçişleri Bakanı Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hasan Uşaklıoğlu ve Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar ile Havelsan Genel Müdürü Sadık Yamaç anlaşmaya imza koydu.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.