Türk gemisi Ereğli açıklarında yan yattı

Türk gemisi Ereğli açıklarında yan yattı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nin 66 mil açıklarında Türk şirketine ait M/V FOM isimli Panama bandıralı genel kargo gemisi fırtına nedeniyle yan yattı. Gemideki 8 mürettebat donanmaya ait fırkateyn tarafından kurtarıldığı belirtildi.

Tuzla'dan Rusya'ya bezelye götüren İstanbul merkezli Lefon Denzicilik Şirketi'ne ait, 73 metre boyunda, 11 metre genişliğinde ve 2 bin 286 DWT taşıma kapasitesine sahip Panama bandıralı 'M/V FOM' isimli genel kargo gemisi, bugün saat 17.00 sıralarında Ereğli İlçesi açıklarına geldiğinde fırtına nedeniyle yan yattı.

Rusya'nın Kech Limanı'na gitmek üzere yola çıkanPanama bandıralı 'M/V FOM' isimli genel kargo gemisindeki 8 kişilik Türk mürettebatın donanmaya ait fırkateyn tarafından kurtarıldığı belirtildi.

SOS ihbarını alan Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na bağlı ekipler harekete geçti. Kdz Ereğli'nin 70 mil açığında yan yatan gemiye ilk müdahaleyi ise TCK-86 Sahil Güvenlik gemisi olumsuz hava koşulları nedeniyle gemiye yanaşamadı. Bunun üzerine donanmadan yardım istendi. Kdz. Ereğli Kaymakam Vekili Altuğ Çağlar ise Yıldırım Fırkateyni'nin gemiye yanaşarak Türk olan mürettebatın tamamının kurtarıldığını açıkladı.

MÜRETTABATIN SAĞLIK DURUMU İYİ

Vali Ali Kaban'ın Ankara'da olması, Ereğli Kaymakamı'nın da izinde olması nedeniyle konuyu takip eden Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, geminin yaklaşık 120 kilometre açıkta yan yattığını söyledi.

Yan yatan gemiye 1 saatlik uzaklıkta olan donanmaya ait 'Yıldırım' adlı geminin de kurtarma çalışmasına katıldığını söyleyen Kaymakam Çağlar, şunları söyledi; "Bizim Sahil Güvenlik Komutanlığı gemileri hava şartlarından dolayı gemiye yaklaşamadılar. Etrafındaki 2 kuru yük gemisi yanaştı ve mürettebatı almak istedi. Onlar da hava şartlarından alamadı. Hava şartlarından mı, yükten mi yan yattığı teknik bir ayrıntı. Bunu daha sonra gemiye ulaşınca öğreneceğiz. Biz biran evvel mürettebatı kurtarma derdindeyiz. Mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendik. Gemini tamamen batma riski şu an yok. 45 derece yan yatmış. Konuyu Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı da takip ediyor."

DENİZ HABER AJANSI

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.