Türk denizcinin cenazesini 'sahipsiz' gibi yakacaklar

Türk denizcinin cenazesini 'sahipsiz' gibi yakacaklar

"Kırım yasalarına göre ağabeyimin cenazesi ‘sahipsiz’ kabul edilerek yakılacak ve külleri kiliseye teslim edilerek Hıristiyan geleneklerine göre defnedilecek. Sadece 10 gün kaldı"

İstanbul’dan Kırım’a yük götüren ‘Hatice’ isimli kuru yük gemisinde kamarot olarak çalışan 1 çocuk babası 42 yaşındaki Sezer Bilin, 21 Ocak günü Kerç Deniz Sahası’nda gemiden düşerek hayatını kaybetti. Kız kardeşi Yasemin Tülen’e son olarak “Kerç’e geldik. Burada telefon çekmiyor” şeklinde cep telefonu mesajı gönderen Bilin’in ölüm haberini, ailesine, geminin bağlı olduğu denizcilik şirketi verdi.

SADECE 10 GÜN KALDI

Ağabeyinin cenazesini Türkiye’ye getirmek için çaba gösteren Yasemin Tülen, “Kırımlı yetkililer, olayın halen soruşturulduğu gerekçesiyle, ağabeyimin cenazesinin nerede olduğunu söylemiyor, cenazeyi teslim etmiyor. 20 gündür cenazemizi almak için mücadele ediyoruz. Cenazemizi 1 ay içerisinde alamazsak, Kırım yasalarına göre ağabeyimin cenazesi ‘sahipsiz’ kabul edilerek yakılacak ve külleri kiliseye teslim edilerek Hıristiyan geleneklerine göre defnedilecek. Sadece 10 gün kaldı” dedi. “Kardeşim Müslüman’dı ve Müslüman gibi gömülmeli” diyen Tülen, yetkililerden yardım istedi. Yasemin Tülen, “Cenazeyi alarak İstanbul’a getirmek istiyoruz. Bu konuda hükümetimizden yardım bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Habertürk / Nihat Uludağ

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.