Türk denizciliğinin geleceği için kabotaj vurgusu

Türk denizciliğinin geleceği için kabotaj vurgusu

GESAD Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Gökalp 1 Temmuz Kabotaj Bayramı ile ilgili bir mesaj yayınlayarak denizcilik sektörünün yeni kurulacak hükümetin öncelikleri arasına girmesini temenni etti.

GESAD Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Gökalp 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile Türkiye'nin, kendi kara sularında egemenlik ve bağımsızlığını ilan ettiğini belirterek, mesajında şunları kaydetti: “Güçlenen gemi sanayi altyapısı, modern tersaneleri ve büyüyen deniz ticaret filosuyla uluslararası rekabete açık denizcilik sektörümüzün ülke ekonomisine katkısı her geçen gün artmaktadır. Denizciliğimizin daha da gelişmesi için, denizlerimizden sağlanan imkanların artırılması ve kaynaklarının ekonomiye kazandırılması yeni hükümetimizin öncelikleri arasına girmesini temenni ediyoruz.

Üç tarafı denizlerle çevrili ve iki önemli boğaza sahip ülkemizin jeopolitik açıdan büyük önem arz eden bu konumunu, vazgeçemeyeceğimiz denizciliğimiz ülküsü açısından da en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Yeni kurulacak hükümetimiz bu anlayışla denizcilik alanındaki çalışmalarımızı ve sektörün değerli temsilcilerinin gayretlerini desteklemeye devam etmelidir. Bu düşüncelerle, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutluyor, denizcilerimize başarılar diliyor, bütün denizcilik sektörümüzü sevgiyle selamlıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.