Türk denizcileri, Boot Düsseldorf'a adeta çıkarma yaptı

Türk denizcileri, Boot Düsseldorf'a adeta çıkarma yaptı

Dünyanın karada gerçekleştirilen en büyük denizcilik fuarı Boot Düsseldorf'a Türkiye adeta çıkarma yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ve İMEAK DTO Antalya Şubesi'nin öncülüğünde yapılan organizasyonu'na, 36 firma, dernek ve kuruluş katıldı.

Dünyanın karada gerçekleştirilen en büyük denizcilik fuarı Boot Düsseldorf'a Türkiye adeta çıkarma yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ve İMEAK DTO Antalya Şubesi'nin öncülüğünde yapılan organizasyonu'na, 36 firma, dernek ve kuruluş katıldı. Karada gerçekleştirilen dünyanın en büyük boat, su sporları ve ekipmanları fuarı Boot Düsseldorf'a Türkiye adeta çıkarma yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi'nin öncülüğünde yapılan organizasyona Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 36 kurum, kuruluş ve firma 100 kişilik bir heyetle katıldı. Şanlıurfa Valiliği ile birlikte Ayvalık ve Dikili Belediyesi'nin de stand açtığı Boot Düsseldorf Fuarı'nda, 13 marina boy gösterirken, Karpaz Gate Marina KKTC'yi temsilen fuarda yerini aldı. Yat İnşa Sanayiden Mercan Yatçılık ve Sirena Marine, ürettikleri yeni nesil tekneleri görücüye çıkarırken, su sporları ve dalış turizmi tanıtımları ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

DENİZ TURİZMİ KAYIPLARINI KAPATMALIYIZ

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ve himayelerinde İMEAK Deniz Ticaret Odası şemsiyesi altında katılımı organize eden İMEAK DTO Antalya Şube Başkanı Bekir İnanç Kendiroğlu, son dönemde sıkıntı yaşayan deniz turizminde ortaya çıkan kayıpları bertaraf etmek için Boot Düsseldorf'ta, büyük önem verdiklerini söyledi. Özellikle yurt dışında Türkiye aleyhine yapılan dezenformasyonları ortadan kaldırmak ve ülkemizin deniz turizminde güvenilir ülkeler arasında olduğunu belirtmek için Boot Düsseldorf'ta yoğun kulis yaptıklarını kaydeden İMEAK DTO Antalya Şube Başkanı Bekir İnanç Kendiroğlu, Şanlıurfa Valiliği, Ayvalık ve Dikili Belediyesi'nin de içinde bulunduğu 36 kurum, kuruluş ve firma ile ülkemizin deniz ve kültür turizmi tanıtımına katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

TÜRKİYE'NİN GÜVENİLİR BİR ÜLKE

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, karada yapılan bu en büyük denizcilik fuarına üç yıldır katıldıklarını, Türkiye'nin su altı ve su üstü zenginliklerini anlatıp, su sporları ile ilgili güzel çalışmalarını tüm dünyaya duyurmak için burada bulunduklarını söyledi. Bu fuarın Türkiye'nin deniz turizmini anlatabileceği en doğru yerlerden biri olduğunu kaydeden Öztürk, "Tüm Türkiye turizminin neredeyse yüzde 20'sini deniz turizminden elde ediyoruz. Bundan sonraki birkaç yıl bizim için çok önemli. Tüm dünyada yaşanan terör olayları ile ilgili özellikle ülkemizde yaratılan bir algı var. Bu algıları değiştirmek için buradayız. Türkiye'nin güvenilir bir ülke olduğunu, doğal zenginlikleri olan, çok rahat dolaşıp tatillerini yapabilecekleri bir ortam olduğunu tekrar anlatmaya geldik." dedi. Yusuf Öztürk ayrıca Türkiye'nin 2023 turizm hedeflerini yakalaması için bu fuar gibi uluslararası platformlarda canla başla çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

boot-dalgic.jpg

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.