Tur otobüsü şirketlerini şoke eden karar

Tur otobüsü şirketlerini şoke eden karar

ANTALYA’da tur otobüsü şirketleri, turistlerin havalimanından otellere, otellerden diğer alanlara transferleri için kullanılan D2 belgelerinin Side bölgesinde geçersiz sayıldığı ve yüksek cezalar kesildiği iddiasıyla Antalya Valiliği’ne şikayette bulundu.

Antalya’da en çok turist ağırlayan bölgelerden biri olan Side ve Alanya’da turistlerin transferini sağlayan tur otobüslerine yönelik 9 Ekim Cuma gününden itibaren başlatılan yeni bir uygulama krize neden oldu. Uygulamaya yönelik tur otobüsü şirketleri ve seyahat acentalarından Antalya Valiliği’ne çok sayıda şikayet gitti. Şikayetlere göre, Manavgat Taşağıl kavşağı yakınındaki Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Denetim ve Kontrol İstasyonu’nda Side ve Alanya bölgesine giden turist otobüslerinin durdurulduğu ve yarım saat ile 1 saati bulacak şekilde bekletildiği kaydedildi.

2004 yılında itibaren turist taşınan araçlarda D2 belgesi kullandıklarını belirten sektör temsilcileri, cuma gününden itibaren bu istasyondaki kontrollerde D2 belgesinin geçersiz sayıldığı, ’Çok otelden turist getirip götüremezsiniz. Araç bir noktadan sadece başka bir noktaya turist götürebilir’ denilerek cezalar uygulandığını kaydetti.

Tutanak tutulup 1300 TL civarında uygulanan cezaların sonradan gönderileceği de açıklanan şikayetlerde, 2006 yılında çıkartılan mevzuattaki bir maddenin gerekçe gösterildiği, bu mevzuata göre örneğin havalimanından turisti alıp sadece bir otele aracın gidebileceği, farklı otellerde kalan turistlerin aynı araçla taşınamayacağı yönünde hüküm bulunduğunun belirtildiği kaydedildi.

2004 yılından itibaren kullandıkları D2 belgelerine yönelik bugüne kadar hiçbir sorunla karşılaşmadıkları ve Side bölgesindeki bu uygulamanın ellerindeki D2 belgelerini geçersiz kıldığına işaret eden sektör temsilcileri, D2 belgelerine yetkisizlik verilirse cezaların 2 bin 500 TL’ye kadar çıkabileceğine işaret etti. Sektör temsilcileri Antalya Valiliği’nden sorunun çözümü için yardım istedi.

tur-sirketleri.jpg

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.