TÜMOSAN, forklift pazarına girdi

TÜMOSAN, forklift pazarına girdi

Türkiye’nin ilk dizel motor üreticisi olan TÜMOSAN, 40. yılında ürün gamını genişletmeye devam ediyor.

Traktör üretiminin yanı sıra tarım ekipmanları ve istif makineleri alanında hizmet vermeyi amaçlayan TÜMOSAN, forklift üretimi için harekete geçti.

Traktör ve dizel motor üretiminde 40. yılını dolduran TÜMOSAN, Ceytech Makine Sanayi Limited Şirketi işbirliğiyle forklift üretimine başladı. Traktör başta olmak üzere tarım alanında çiftçilere yeni ürünler sunmayı hedefleyen TÜMOSAN, ürün çeşitlendirme stratejisi kapsamında istifleme makineleri sektörüne forklift üretimi ile girmeyi ve sonrasında ürün gamını genişletmeyi planlıyor. Üretilecek forkliftlerin yüzde 80’i dizel motor, yüzde 20’si ise elektrikli seçenekleriyle satışa sunulacak.

Adana Divan Otel’de düzenlenen lansman toplantısına TÜMOSAN Genel Müdür Yardımcısı Serhun Olgun ve Ceytech Makine’nin üst düzey yöneticileri katıldı. Ceytech firması ile birlikte Avrupa Emisyon Standartlarında ve çevreci TÜMOSAN motorlarının üretilecek forkliftlerin yüzde 80’inde kullanılacağını belirten Serhun Olgun, “TÜMOSAN olarak çiftçilerimizin isteklerine öncelik vermekle birlikte iş geliştirme stratejisi kapsamında ürün çeşitliliğini artırmak önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor. İstif makineleri alanında üretimimiz olan dizel motorların kullanılması, TÜMOSAN markası ile forkliftlerin pazarlama ve satışı ile farkındalık yaratacağımızı değerlendiriyorum. TÜMOSAN traktörlerini kullanan müşterilerimizin ihtiyaç duyacağı tüm ekipmanları markamızın garantisi altında güvenle satın almasını hedefliyoruz” dedi.

AVRUPA’YA İHRACATÇI MARKA HEDEFİ
Anlaşma kapsamında üretilecek forkliftlerin yüzde 80’inin dizel, yüzde 20’sinin ise elektrikli olacağını kaydeden Olgun “TÜMOSAN olarak her yıl AR-GE çalışmalarına ciddi yatırım yapıyoruz. Sadece traktör konusunda değil, dizel motor, istif makineleri ve tarım ekipmanları konularında da söz sahibi olmak istiyoruz. TÜMOSAN olarak ulusaldan ve evrensele bir marka olma vizyonumuz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Türkiye çapında 100 bayi, 400 servis ve 50 yedek parça bayimizle çiftçilerimizin markamıza gösterdiği güvene layık olmaya çalışıyoruz ’’ diye konuştu.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.