TruKKer Türkiye, çevreci ve teknolojik çözümleriyle Logitrans'ta

TruKKer Türkiye, çevreci ve teknolojik çözümleriyle Logitrans'ta

TruKKer İcra Kurulu Üyesi-Avrupa & BDT Genel Müdürü Hakan Arıkan, Türkiye’nin konumunun hem sektör hem de TruKKer için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Bu ülkedeki yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’deki ilk fuar deneyimini “Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı” ile yaşayan TruKKer Türkiye, bulut tabanlı yük taşımacılığı sektörü için kendisini ve sektörü geliştirmeye devam ediyor. Fuarın ilk gününden itibaren özenle hazırlanılmış stantlarında sektör temsilcilerini, katılımcıları ve basın mensuplarını ağırlayan TruKKer İcra Kurulu Üyesi-Avrupa & BDT Genel Müdürü Hakan Arıkan, bu tür fuarların sektörün gelişmesi ve büyümesi için bir avantaj olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bölgedeki gücümüzü artırmak adına çalışmalar yürüttüğümüz Türkiye’de, paydaşlarımıza daha sürdürülebilir bir karayolu taşımacılığının nasıl olması gerektiğine dair tüm bilgi ve birikimimizle hizmet veriyoruz. Küresel tecrübemizi lokasyon bazlı çalışmalarla destekleyerek var olduğumuz her noktaya aktarabiliyoruz. Daha sürdürülebilir ve daha güvenli bir taşıma hizmeti sağlayabilmek için her geçen gün teknolojik gelişmeleri takip ediyor ve dijitalizasyonu tüm iş süreçlerimize adapte ediyoruz.”

“Türkiye’nin konumu hem sektör hem de TruKKer için çok önemli”

Türkiye’nin konumu gereği lojistik ağ süreçlerinde çok önemli bir misyon yüklenmiş olduğunu ve TruKKer olarak da bu misyonun önemli bir sac ayağı olmayı planladıklarını ifade eden Arıkan, “Global düzende lojistik ağ dendiğinde akla hız ve zamanında teslimat geliyor. Bu sebeple lokasyonları doğru seçmek, doğru iş paydaşlarıyla yola çıkmak çok kıymetli. Türkiye’nin coğrafi konumu bu anlamda oldukça önemli. TruKKer olarak bunun farkındayız” diye konuştu. TruKKer’ın sürekli süreç optimizasyonu sağlamak üzere devasa veri havuzu ve tescilli yapay zeka odaklı platformuyla tedarik zincirindeki tüm paydaşlar için ortak verimlilik sağladığına da dikkat çeken Arıkan; “TruKKer Türkiye, Ekim 2021'de Türkiye'ye girişinden bu yana, Türk lojistik sektöründeki varlığını istikrarlı bir şekilde sağlamlaştırmanın yanı sıra Türkiye ile Avrupa, CIS ve Orta Doğu genelinde 40'tan fazla ülke arasındaki yük taşımacılığı hizmetini başarıyla götüren lider bir dijital yük taşıma platformu olarak kendini kanıtladı. logitrans fuarı da bu anlamda kendimizi anlatmak için önemli bir fırsat ve mihenk taşı oldu” açıklamasında bulundu.

Trukker, her yıl milyonlarca ton CO2 emisyonunun önüne geçiyor

Çevreyi koruma ve sürdürülebilirliğe katkı sağlama anlamında da önemli bir sistemle çalışan TruKKer’ın tırların boş dönmemesi adına yürüttüğü faaliyetlerden de bahseden Arıkan; “TruKKer, çevreyi korumaya ve bölgenin sürdürülebilirlik hedeflerine katkıda bulunmaya yönelik inovasyonlara da büyük yatırım yapıyor. Platform, boş dönüşleri ve boşta kalma sürelerini azaltmak için birden fazla tır yükünü sıralı şekilde otomatik olarak birleştirerek her yıl milyonlarca ton CO2 emisyonu azaltılmasına yardımcı oluyor. Böylece global anlamda büyük bir krize sebep olabilecek çevre kirliliğinin önüne geçmeyi hedeflerken hem enerjiden hem de verimsiz iş gücü kullanımından tasarruf etmiş oluyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.