Treyler sektörü 2. Treyler Zirvesinde buluşacak

Treyler sektörü 2. Treyler Zirvesinde buluşacak

Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER), 9 Kasım'da düzenleyeceği 2.Treyler Zirvesinde sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirecek.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Türk treyler sektörünün tek temsilcisi olan TREDER, Treyler Zirvesinin bu yıl ikincisini düzenliyor. Treyler sektörünün gelişimi doğrultusunda fırsatları iyi değerlendirmek ve gerekli çözümleri üretebilmek adına ilgili kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticileri Treyler Zirvesinde buluşacak.

"Türk Treyler Sektörünün Dünya Yolculuğu" konsepti ile gerçekleştirecek zirvede Uluslararası Standart ve Konvansiyonlara Uyum, Türk Treyler Sektöründeki Fırsatlar ve Tehditler ile Treyler Sektöründeki Yeni Yatırımlar konulu paneller düzenlenecek.

Zirve, 9 Kasım Çarşamba günü Sheraton Grand Otel, Ataşehir'de gerçekleştirilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TREDER Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, "Türkiye, Avrupa'nın ilk dört büyük treyler üreticisi arasında yer alıyor. Hedefimiz liderlik. Orta vadede 1 milyar dolarlık ihracat hedefimiz var.Bu hedefe yerli ve yabancı yatırımlar sayesinde ulaşacağız. Ülkemizdeki regülasyonları doğru oluşturursak, kamunun da desteğiyle sağlıklı pazar şartları yaratırsak Türkiye bu sektöre damgasını vuracak." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin treyler ve üst yapı ihtiyacının ülke kaynakları ile sağlandığına dikkati çeken Saltık, şunları kaydetti:

"Treylerdeki ithal oranı yüzde 5'lerde kalırken, Türkiye, treyler üretiminin önemli bölümünü de ihraç ediyor. Ülkemiz, her üç treylerden birini ihraç ediyor. Türkiye, başta Avrupa olmak üzere Türki Cumhuriyetler, Rusya, Orta Doğu ve Afrika'da önemli pazar payına sahip. Ülke olarak gündemimizde, Moody's gibi, yatırım anlamında negatif konular konuşulurken, Treyler sektörü hem yerli üretimde hem de yabancı yatırım konusunda dikkati çekmekte. Bu konuda kamunun da desteğini bekliyoruz."

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.