Tren bileti yerine parmak izi!

Tren bileti yerine parmak izi!

Teknoloji son hızıyla hayatımıza girmeye devam ediyor. Tren bileti yerine parmak izi uygulaması bunun en somut örneklerinden...

Bildiğiniz gibi özellikle son dönemde teknolojinin inanılmaz bir şekilde gelişmesine ve ilerlemesine şahit olduk. Teknolojinin bu kadar gelişmesi her birimize yaradı desek yanlış olmaz. Mesela kadınlar günümüzde mutfakta bir çok yemeği mutfak robotları kullanarak yapabiliyor ya da herhangi bir şey için bilgisayarlara veya akıllı telefonlara başvurabiliyor. Biliyorsunuz teknoloji her alanda gelişerek bizlere yardımcı oluyor. Daha önceden ülkemizde de şehir içi otobüslerde kartlı sisteme geçiş olmuştu. Bu şekilde artık para yerine kart okutmanız gerekiyordu. Şimdi ise tren yolculuğu sevenler için İngiltere’de biz düzenleme başlatıldı. Bu düzenleme kapsamında artık tren bileti yerine parmak izi okutulmak amaçlanıyor.

 Rail Delivery Group gerçekleştirdi

Daha önce parmak izi okuyucular ile akıllı telefonlarımızda karşılaşmıştık. Telefonumuzun güvenliği açısından parmak izi okuyucular oldukça önemliydi. Bu okuyucular sayesinde sizin dışınızda neredeyse hiç kimse telefonunuzu kullanamaz hale gelmişti. Şimdi ise aynısı tren bileti yerine de kullanılacak. Londra merkezli demiryolu işletmecileri grubu Rail Delivery Group bugün oldukça önemli bir açıklama gerçekleştirdi. Rail Delivery Group gerçekleştirdiği açıklamada; tren istasyonlarında oluşan kalabalığı azaltmak için yolcuların ulaşım ücretlerini biyometrik doğrulama ile ödeyebileceği bir sistem geliştirdiklerini bildirdi. Bu yöntem ile biletlere kısa süre içinde veda edilecek gibi duruyor. Ayrıca RDG yetkilileri bu proje için devletin tam olarak 450 milyon dolar yatırım yaptığını da belirtmeden geçmiyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.