Trafikte Genç Fikirler’de kazananlar belli oldu

Trafikte Genç Fikirler’de kazananlar belli oldu

Goodyear ile TÜVTÜRK tarafından desteklenen ve bu yıl rekor sayıda kampanyanın yarıştığı Trafikte Genç Fikirler’de, “Her Okula Bir Trafik Laboratuvarı” isimli kampanyasıyla İstanbul Fatih Yedikule Anadolu Lisesi birinci seçildi.

Lise öğrencilerinde farkındalık yaratmayı amaçlayan sosyal sorumluluk projesi “Trafikte Gençlik Hareketi” çerçevesinde düzenlenen “Trafikte Genç Fikirler” yarışmasının final değerlendirmesi ve ödül töreni 17 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Bu yıl rekor sayıda kampanyanın yarıştığı Trafikte Genç Fikirler’de, “Her Okula Bir Trafik Laboratuvarı” isimli kampanyası ile İstanbul Fatih Yedikule Anadolu Lisesi birinci, “Trafikte Saygı Şart” kampanyasıyla Ankara Ayrancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, “Trafik Aşısı” kampanyasıyla Diyarbakır Sosyal Bilimler Lisesi üçüncü oldu. Dünyanın en önemli sorunları arasında yer alan trafik güvenliği konusunda farkındalığı geliştirmek amacıyla, Millî eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Goodyear Lastikleri arasında imzalanan işbirliği protokolüyle 2012 yılında Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında hayata geçirilen Trafikte Gençlik Hareketi, liseli gençlerde trafik güvenliği ve bireysel sorumluluklar konusunda farkındalığı artırmaya devam ediyor. Projeyle, beş uygulama döneminde 50 bin öğrenci, 100 bin veli ve 2500 servis şoförüne erişildi.

Yarışmaya 96 başvuru geldi

Proje çerçevesinde, gençlerin trafik güvenliği konusunda sorumluluk almalarını ve yaparak-yaşayarak öğrenme süreçlerine dâhil olmalarını teşvik etmek amacıyla, Trafikte Genç Fikirler yarışması düzenlenmiştir. İlk yılında elde edilen başarılı sonuçlar sayesinde 2014’ten itibaren ulusal ölçekte gerçekleştirilen Trafikte Genç Fikirler yarışmasında, liseli gençlerden tespit ettikleri bir trafik sorununa yönelik kampanya tasarlamaları ve uygulamaları istenmiştir. Bu yıl ilk defa tüm projeler www.trafiktegencfikirler.com isimli web sitesi üzerinde geliştirilen bir online sistem üzerinden alındı. Geliştirilen bu sistem sayesinde, yarışmaya başvuruda bulunan kampanya sayısı 96’ya ulaştı. Bu, Trafikte Genç Fikirler yarışmasında bugüne kadar elde edilen en yüksek başvuru sayısı olurken, yaklaşık 600 öğretmen ve öğrenci kendi il ve ilçelerinde trafik güvenliği mesajlarını topluma iletme şansı buldular. Geçtiğimiz 5 yıldan bugüne dek liseli gençlerin yürüttüğü kampanya sayısı 304’e ulaştı. Söz konusu kampanyalarda bugüne dek Türkiye’nin pek çok ilinde ve ilçesinde 1.824 öğrenci ve öğretmen aktif katılım gösterirken bu kampanyalar sayesinde yaklaşık 2 milyon insana trafik güvenliği mesajları ulaştırıldı.

“Her Okula Bir Trafik Laboratuvarı” projesi birinci seçildi

Final jürisinde, Millî Eğitim Bakanlığı adına Gülderen GÜLTEKİN, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan Erkan ÇÖLKUŞU, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları’ndan İpek TÜRKİLİ, Goodyear Lastikleri’nden Lerzan MORAL ve Benchmark’tan Fadile PAKSOY’un görev aldığı yarışmada, ön eleme sonucunda, 10 ekip kampanyalarını final jürisi önünde sunma fırsatı elde etti. 17 Mayıs 2017’de İstanbul’da düzenlenen final, jüri üyeleri için oldukça zorlu bir karar verme sürecine dönüştü. Birbirinden başarılı kampanyalar tasarlayarak hayata geçiren öğrencilerin sunumları, proje ortağı kurumların temsilcilerinin de bulunduğu jüri tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda; “Her Okula Bir Trafik Laboratuvarı” isimli kampanyası ile İstanbul Fatih Yedikule Anadolu Lisesi birinci, “Trafikte Saygı Şart” kampanyasıyla Ankara Ayrancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, “Trafik Aşısı” kampanyasıyla Diyarbakır Sosyal Bilimler Lisesi üçüncü oldu. İlk üç dereceye giren okulların yanı sıra, jüri değerlendirmesinde dördüncü ve beşinci olan iki okula da yürüttükleri yaratıcı projelerinden ötürü Goodyear Lastiklerinden ve TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonlarından olmak üzere mansiyon ödülleri verildi.

Trafik güvenliğine destek

Törende konuşan Goodyear Lastikleri PR Müdürü Lerzan MORAL, "Goodyear, paydaşları için fayda üretme anlayışı doğrultusunda, trafik güvenliğinin artmasına destek olarak, toplumsal kalkınmaya katkıda bulunmayı amaçlıyor. Türkiye’de de gençlerle çalışarak memnuniyet verici sonuçlar elde ediyoruz." dedi. Moral, gençlere "Günün sonunda tek bir canı kurtarabilmemiz bile bizim için son derece anlamlı ve kıymetliyken, siz öğrencilerin geliştirdiği projelerle yüzlerce, binlerce insanımıza trafik güvenliği mesajlarıyla ulaştık ve belki de olası birçok kazayı, hatayı engelledik" şeklinde hitap ederek, yaptıkları çalışmaların önemini vurguladı.Törende konuşan Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Araştırma-Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Gülderen GÜLTEKİN, "Trafikte Gençlik Hareketi Projesi, özellikle lise döneminde bulunan gençlerimizde trafik güvenliği konusunda farkındalığı ve bireysel sorumluluğu geliştirmeyi amaçlamakta ise de, bu konu her yaştaki vatandaşımızın sorumluluğu altındadır. Toplum olarak sorumluluğumuzun bilincinde olmak ve bu bilinç doğrultusunda hareket etmek mecburiyetindeyiz. Trafik güvenliğinin temeli insana değer vermektir. Eğer birbirimize saygı göstermeyi ve birbirimizi sevmeyi insan olmanın temeline oturtursak, trafik güvenliği de dahil olmak üzere birçok sorunun üstesinden gelebiliriz." dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.