Trafik çilesine 'monorail' çözümü

Trafik çilesine 'monorail' çözümü

Trafik çilesine yerli malı "monorail sistemi" son verecek. Düzce'de kurulu fabrikada tamamı yerli imkanlarla üretilen "monorail sistemi" ile metropol kentlerdeki...

Trafik çilesine yerli malı "monorail sistemi" son verecek. Düzce'de kurulu fabrikada tamamı yerli imkanlarla üretilen "monorail sistemi" ile metropol kentlerdeki ulaşım sorununun çözülmesi amaçlanıyor.

Çilimli ilçesindeki fabrikada üretilen yüzde yüz yerli monorail, elektrikli motoru, lastik tekerlekli vagonları, kısa sürede imal edilebilmesi ve maliyetinin ucuzluğu dolayısıyla kent içi ulaşımda metro, tramvay ve metrobüs gibi ulaşım araçlarına avantajlı bir alternatif sunuyor.

Zeminden 4-5 metre yukarıda çelik platform üzerinde hareket edecek monorail, yağmur, çamur, kar ve dolu gibi olumsuz hava şartlarından etkilenmeyecek. 18 kişilik deri koltuklu vagonlarda oturarak, klasik müzik eşliğinde seyahat edecek yolcular, aynı zamanda şehrin güzelliklerini ve çevreyi havadan izleme imkanına kavuşacak. Kent içi ulaşımın sadece 1 lira olacağı "monorail" sistemi ile trafik yoğunluğunun azaltıması hedefleniyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.