Toyota'nın yeni modeli Türkiye'de üretilecek

Toyota'nın yeni modeli Türkiye'de üretilecek

Toyota'nın yeni C segment crossover modeli Türkiye'de üretilecek. 2016'nın sonunda banttan inecek model için 1000 kişilik ek istihdam ve 450 milyon dolarlık yatırım yapılacak.

Konuya ilişkin Four Seasons Bosphorus Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Toyota Motor Avrupa Başkanı Dr. Johan van Zyl, yeni modelin Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye tarafından üretileceğini söyledi.

Johan van Zyl, bu yılın sonunda banttan inecek olan yeni modelin Türkiye'de üretilen ilk crossover ve ilk hibrit araç olacağını belirterek, yeni modelle birlikte fabrikanın üretim kapasitesinin 150 binden 280 bin adede yükseleceğini ifade etti.

Hali hazırda Corolla ve Verso modellerinin üretiminin sürdüğünü anımsatan Johan van Zyl, "Yeni modelle birlikte yüzde 80 olan ihracatımızı yüzde 90'lara çıkaracağız. Avrupa ülkeleri ağırlıklı olacak. Üretilecek bu üçüncü model için gerçekleştirilen yatırım tutarı 450 milyon dolar olup, şirketin toplam yatırım tutarı 2.3 milyar dolara yükselecek. Yeni yatırım ile birlikte 1000 kişinin üstünde bir ilave istihdam da gerçekleştirilecek" diye konuştu.

"SADECE TÜRKİYE'DE ÜRETİLECEK"

Avrupa ve dünyada elektrikli araçlara yönelimin artacağını söyleyen Johan van Zyl, "Türk hükümetinin destekleri için de minnettarız. Yeni aracımız sadece Türkiye'de üretilecek. Başka ülkelerde üretme gibi bir düşüncemiz bulunmuyor. Üretilecek hibrit için şarj istasyonlarına ihtiyaç olmayacak. Üretim sayısı konusunda ise pazarın talebini dikkate alarak artışa gidebileceğiz" dedi

"TÜRKİYE EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNACAĞIZ"

Kato, "Yeni modelimiz, çalışanlarımızın, Türkiye'deki ve Avrupa'daki yan sanayimizin, aslında Türkiye'nin, gurur kaynağı olacaktır. Bu gurur, bizi gelecek başarılar konusunda daha da cesaretlendirecektir. Tüm enerjimizle çalışarak mücadelemizi sürdüreceğiz, Sakarya'ya ve Türk ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

53 ÜLKEYE İHRACAT

Yeni modelle birlikte ek istihdam sayısının 1000'in üzerine çıkacağını anımsatan Kato, şimdiden işe alımlara başladıklarını, bu kişilerin eğitimi için işe erken aldıklarını söyledi.

Kato, yeni modeli 53 ülkeye ihraç edeceklerini kaydederek bu sayının zamanla artabileceğini bildirdi ve İran pazarını yakından takip ettiklerini, gelişmeleri izlediklerini dile getirdi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.