Total Türkiye'nin yeni sahibi Demirören oldu!

Total Türkiye'nin yeni sahibi Demirören oldu!

Fransız enerji devi Total’in Türkiye’deki akaryakıt istasyonları ile ticari satış, tedarik ve lojistik varlıkları 325 milyon euro’ya Demirören Holding’e geçti.

Fransız enerji devi Total, Türkiye’deki akaryakıt istasyonları ile ticari satış, tedarik ve lojistik varlıklarını Demirören Holding’e 325 milyon euro’ya sattı. Türk ekonomisine duyulan güveni yansıtan anlaşmanın ardından bir açıklama yapan Total, Demirören Holding’in satışa konu olan varlıkları büyütme isteği ve yeteneğine dikkat çekti.

Halihazırda Türkiye’nin 5. büyük akaryakıt dağıtımcısı olan Total, ülke genelindeki 440 civarı istasyonunda akaryakıt ürünleri satışı gerçekleştiriyor. Türkiye’de 10 bin civarı çalışanıyla 1992’den beri faaliyet gösteren Total, yüzde 5.5 akaryakıt bayi ağı pazar payına sahip.

Total Türkiye, İstanbul Haramidere, İzmit Gebze, İzmir Aliağa ve Samsun’daki 300 bin m3/yıl toplam kapasiteli modern akaryakıt tesisleri ile dünya standartlarında depolama ve dağıtım hizmeti veriyor. Bu tesisler, sahip oldukları deniz terminalleri ile bölgedeki en iyi akaryakıt terminalleri olarak görülüyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.