Torba Kanun neler getirecek?

Torba Kanun neler getirecek?

"Torba Kanun teklifi" olarak adlandırılan, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yürürlüğe giren maddeler arasında koster filosunun yenilenmesi, uluslararası taşıma yaparken hayatını kaybeden şoförlerin varislerine ödenecek tazminat miktarı ve taşımacılıkta kullanılan yaşlı araçlara verilecek teşvikler gibi konular da yer alıyor.

ŞOFÖRLERİN VARİSLERİNE 40 BİN LİRA ÖDENECEK
"Torba Kanun teklifi" olarak adlandırılan, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, döner kapital gelirlerinden, harp, dahil harp, terör, kargaşa ve benzeri olağanüstü koşullara sahip ülkelerde uluslararası taşıma yaparken saldırıya uğrayıp hayatını kaybeden şoför ve beraberindeki Türk vatandaşlarının varislerine 40 bin liraya kadar ödeme yaptırmaya yetkili olacak.

YAŞLI ARAÇLARA TEŞVİK
Bakanlık, Döner Sermaye İşletmesinin mali imkanları ölçüsünde olmak üzere, ticari yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan otobüs, minibüs, kamyonet, motor, kamyon, tanker ve çekicilerden yaşları ilgili mevzuatın getirdiği yaş sınırının üzerinde olanları çağ almaya, çağ alınan taşıtların sahiplerine ve karayolu yatırım projelerine ödeme yaptırmaya yetkili olacak.

KOSTERE TEŞVİK
Bakanlık ayrıca, Milli Gemi Sicili ya da Türk Uluslararası Gemi Siciline kayıtlı, ticari yük taşımalarında kullanılan gemilerden tür ve nitelikleri Bakanlıkça belirlenenlerin hurdaya ayrılmasını desteklemek amacıyla yerlerine, asgari yüzde otuz beş yerli katkı oranıyla Türkiye'de inşa edilmek, asgari 5 sene Türk Bayraklı işletilmek ve inşasının üç sene içinde tamamlanması veya inşasını müteakip beş seneden evvel satılması halinde umumi hükümler uyarınca öğrenim edilmesi şartıyla yeni gemilerin finansmanında kullanılmak ve hurda bedelini aşmamak üzere nakdi ödeme yaptırmaya yetkili olacak.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.