Toplu ulaşımda namaz için durma şartı var mıdır?

Toplu ulaşımda namaz için durma şartı var mıdır?

Metrobüste gidiyorsunuz, camiden ezan sesi geliyor. Bildiğiniz gibi bu İslam inancında namaz çağrısıdır. “Metrobüsü durdurun, namaz kılacağım” diyebilir misiniz? Diyemezsiniz. O halde şehirlerarası otobüste de bu hakkınız yok.

Toplu ulaşımda, adı üstünde toplu hareket edilir. Bireysel talepler, diğerlerinin hukukuna saygısızlıktır ve çok zorunlu olmadıkça bireysel hareket edilmez.

Sözde dindar hanımefendi, geçtiğimiz günlerde şoförle, "namaz kılmak için otobüsü niye durdurmadın" kavgası yaptı ve bunu kaydederek dosta düşmana duyurdu.

Bireyselliği her şeyin üzerinde tutan böyle bir din anlayışı var mıdır? Bizim dinimiz mekan gerektirmeden Allah’a ulaşılabilen en son ve en modern dindir. Bu kadının asıl amacı namaz falan da değil, ortalığı karıştırmak. Yani asıl yapılan ne kadar ileri gidebilirim testidir. En az o yolcu kadar dindar olduğuna emin olduğum o otobüs şoförü, saatle hareket eder, yani onun için her dakika önemlidir.

Lütfen sübjektif gözlükleri çıkarıp bir de bu yönden bakın! Türkiye laik bir ülke, burada Hıristiyan da, Yahudi de var. Hristiyan gelsin, günah çıkarma vaktim deyip aracı durdursun. Yahudi gelsin  durdurun ben zikir yapacağım desin. Ne yapacaksınız  o zaman…?

Hiç kimse kusura bakmasın, METRO Turizm’i seversiniz, sevmezsiniz ama şoför gayet doğru olanı yapmış. Çok istiyorsa kazaya bıraksın. Diğer tüm yolcular senin namazını beklemek zorunda değil. O hanıma tavsiyem İslam dinini iyice sindirmesidir. Bizim dinimizde önce insana saygı vardır. Ve ibadet kullar fark etsin diye değil, Allah için yapılır.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.